Με 3 παραστάσεις συνεχίζονται οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λασσάνεια 2012» αυτή την εβδομάδα



dimos_kozanis_politistika3245ehgrer«ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2012»

«Οιδίπους Τύραννος», και «Διατρός με το ζόρ΄»

Με 3 παραστάσεις συνεχίζονται οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λασσάνεια 2012» αυτή την εβδομάδα.

1) Οιδίπους Τύρανος
Αρτivities – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Την Θήβα ταλαιπωρεί ένας φοβερός λοιμός. Ο χρησμός ορίζει ότι η πόλη θα σωθεί μόνο αν τιμωρηθεί ο δολοφόνος του προηγούμενου βασιλιά Λάιου. Ο  Οιδίπους, που βασιλεύει τώρα, ζητά να βρεθεί εκείνος που σκότωσε το Λάιο. Ο μάντης Τειρεσίας κατηγορεί τον Οιδίποδα ότι εκείνος είναι το μίασμα της πόλης. Ο Οιδίπους εξαγριώνεται υποψιάζεται συνωμοσία εναντίον του. Στην πορεία αναζήτησης του δολοφόνου αποκαλύπτεται σταδιακά η αλήθεια, ο ήρωας ανακαλύπτει ποιος πραγματικά είναι.
Μετάφραση: Μ. Βολανάκη, Σκηνοθεσία:  Τ. Γκραουζίνι, Σκηνικά – Κοστούμια: Κ. Μακλίλαν, Φωτισμοί: Ν. Βλασόπουλου, Μουσική: Δ. Θεοχάρη
Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος, Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κώστας Σειραδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου, Τζεφ Μααράουι

Πέμπτη 12 Ιουλίου • Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο * • Ώρα 21:30
Εισιτήριο: 17,00 € & 14,00 € φοιτητικό – Τιμή Προπώλησης: 14,00 €
Προπώληση στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου απέναντι από τη Μητρόπολη 11.00 με 14.00 & 18.30 με 21.30.

2)Την θεατρική παράσταση «Διατρός με το ζόρ΄» μια διασκευή του έργου «Γιατρός με το στανιό» στην ποντιακή διάλεκτο, παρουσιάζει ο Ποντιακός – Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου.
ΣΚΗΤΗ Τετάρτη 11 Ιουλίου, Χώρος του Συλλόγου, 21:00
ΑΚΡΙΝΗ Πέμπτη 12 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία, 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.