Μεγάλης έκτασης κατολίσθηση στο ορυχείο Καρδιάς! Δείτε το βίντεο…katolisthisi_kardia_orixio9876Έναν ολόκληρο δρόμο «κατάπιε» η κατολίσθηση που σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Ορυχείο Καρδιάς, χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα, κυριολεκτικώς από θαύμα.

Η διαδικασία της κατολίσθησης ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και είναι από τις πιο μεγάλες που έχουν σημειωθεί στους χώρους των ορυχείων.

Οι εικόνες από μόνες τους πείθουν για το μέγεθος της κατολίσθησης και των ζημιών  που επέφερε, ευτυχώς μόνο σε ότι έχει να κάνει με τον κεντρικό δρόμο πρόσβασης του ορυχείου Καρδιάς και κάποιο μηχανολογικό εξοπλισμό που θάφτηκε κάτω από τόνους χωμάτων. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι την ώρα που ξεκίνησε  το φαινόμενο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει τον ανορθόδοξο και άκρως επικίνδυνο (όπως αποδεικνύεται) τρόπο με τον οποίο γίνονταν η εκμετάλλευση σε αυτό το σημείο του ορυχείου. Η αξιοποίηση του συνόλου των Λιγνιτικών κοιτασμάτων πρέπει να γίνεται αφού πρώτα εξασφαλιστεί ο, κατά τον μεταλλευτικό κώδικα, ορθολογικός και ασφαλής τρόπος εξόρυξης ώστε να μην τίθενται σε κίνδυνο, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, οι ζωές  των εργαζομένων αλλά και οι εγκαταστάσεις/εξοπλισμός.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την Διοίκηση του ΛΚΔΜ και τους υπευθύνους του Ορυχείου να ερευνήσουν τις αιτίες και συνθήκες που δημιούργησαν το φαινόμενο, να  αποδώσουν τις ευθύνες -εφόσον υπάρχουν- και να εγγυηθούν την εφεξής ασφαλή λειτουργία των Ορυχείων.

Όλο το ρεπορτάζ από το eordaia.org

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.