Αντίδραση του Περιφερειάρχη στις υψηλές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίωνperiferia_dit_maked_ktirio9879Επείγον έγγραφο σχετικά με τις υψηλές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων από τις καμινάδες των ατμοηλεκτρικών σταθμών της περιοχής, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στον Πρόεδρο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Γιώργο Κουτζούκο.

Ο κ. Δακής αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τις εκπομπές του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που φτάνοντας ακόμη και τα 587,2 mg/m3, προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Το πρόβλημα τονίζει ο κ. Δακής γίνεται ακόμη πιο έντονο λόγω της πραγματοποίησης ταυτόχρονων εκκινήσεων των μονάδων των ΑΗΣ Καρδιάς, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ΑΗΣ Αμυνταίου, καθώς και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν την περίοδο αυτή με κύριο χαρακτηριστικό την άπνοια, και τις θερμοκρασιακές αναστροφές.

Ο Περιφερειάρχης ζητά από τον κ. Κουτζούκο άμεσα για την επίλυση του προβλήματος μείωση των φορτίων των ΑΗΣ της περιοχής, έως ότου εκλείψουν τα προκαλούμενα προβλήματα τα οποία αναμένεται να ενταθούν. Εν μεταξύ αυξημένα επίπεδα ρύπων παρατηρούνται αυτήν την ώρα στο σταθμό μέτρησης του οικισμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα.

ΕΡΑ Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.