Ερντογάν: «Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη και πουλά νησιά»



erntogan”Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων”, αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας πρόσφατη σχετική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε:

”Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;”.

”Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;” προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και ”η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων”.

Σημειώνεται ότι ο Κιλιτσντάρογλου πριν από μερικές μέρες, αναφερόμενος σε δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας πως αν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους “θα γίνουμε Ελλάδα, είχε σχολιάσει: ”Λένε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά όταν ζητούν αύξηση οι υπάλληλοι, τους λένε θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Άρα η οικονομία δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο;”.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.