Δύο άτακτες αρκούδες επανέφερε στην…τάξη η ΚΑΛΛΙΣΤΩ



arkouda_arkoudaki_se_dentro987690Δύο αρκούδες αναγκάστηκε να επαναφέρει στην… τάξη η ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση-ΚΑΛΛΙΣΤΩ σε επιχειρήσεις στη Κοζάνη και τα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, μία θηλυκή αρκούδα που είχε εμφανιστεί πριν από ένα χρόνο με τα 2 μικρά της στο Τσοτύλι Κοζάνης, επέστρεψε και πάλι στην περιοχή, αυτή τη φορά μόνο με ένα αρκουδάκι, δείχνοντας, φαινομενική τουλάχιστον, εξοικείωση με την ανθρώπινη παρουσία.

Σύμφωνα με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, οι λόγοι «προσκόλλησής» της στον οικισμό έχουν να κάνουν με την προστασία του μικρού της από τα μεγάλα αρσενικά λόγω κανιβαλισμού αλλά και με την εξεύρεση «εύκολης» τροφής. Εθελοντές της οργάνωσης, αφού αναισθητοποίησαν το ζώο, του τοποθέτησαν ραδιοκολλάρο για να μπορούν να παρακολουθούν τις μελλοντικές του μετακινήσεις ενώ για το αρκουδάκι που κρύφτηκε μόλις αναισθητοποιήθηκε η μαμά του, χρειάστηκε να επιστρατευτεί ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας με θερμική κάμερα.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στον οικισμό Οξύνεια του νομού Τρικάλων όπου εντοπίστηκε, παγιδευμένο σε συρμάτινη θηλιά, ένα αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας περίπου 1,5 ετών και βάρους 40 κιλών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, τις τελευταίες 15 ημέρες η αρκούδα είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων λόγω των ζημιών που προκαλούσε σε κοτέτσια, κοντά και μέσα στον οικισμό. Το ζώο αναισθητοποιήθηκε, απεγκλωβίστηκε και αφού τοποθετήθηκε επίσης ραδιοκολάρο, μεταφέρθηκε σε μεγάλη απόσταση στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Δασαρχείο Καλαμπάκας.

agelioforos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.