Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από χθες ο «Σπάρτακος» – Παράνομες οι κινητοποιήσεις λέει με εξώδικό της η ΔΕΗ



dei_eisodosΣε αποχή από την υπερωριακή απασχόληση στη βάρδια προχώρησαν από τις 6 χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος» για το θέμα της υπογραφής ΕΣΣΕ (Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας). Μάλιστα το σωματείο προαναγγέλλει «απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μορφής και διάρκειας», ως συνέχεια της εξώδικης – δήλωσης πρόσκλησης που απέστειλε προ ημερών στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. για συνάντηση προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΕΣΣΕ.

Ως γνωστόν, ο «Σπάρτακος» με απόφαση που έλαβε το διοικητικό του συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα δεν εξουσιοδοτεί την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει το σχέδιο της ΕΣΣΕ, έτσι όπως αυτό παρουσιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ στις 24 Μαΐου και ως εκ τούτου έχει καλέσει –μέσω της  εξώδικης δήλωσης- τη διοίκηση της ΔΕΗ σε άμεση συνάντηση- διαπραγμάτευση για την ΕΣΣΕ, προκειμένου να μην υπάρξει περεταίρω αποδυνάμωση των εργαζομένων στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ, που ήδη έχουν υποστεί ανείπωτο πλήγμα από την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία έτη.

Η αρχή των κινητοποιήσεων έγινε με αποχή από την υπερωριακή απασχόληση στους σταθμούς και τα ορυχεία, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα ορυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης, επισημαίνοντας ότι το σωματείο προχώρησε στην έναρξη των κινητοποιήσεων διότι «δεν υπήρξε απάντηση από τη διεύθυνση της ΔΕΗ στο εξώδικο του σωματείου για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ΕΣΣΕ». Υπογράμμισε μάλιστα ότι αντί για απάντηση στο αίτημα- πρόταση που διατύπωσε ο «Σπάρτακος» για συνάντηση- διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΕΣΣΕ η ΔΕΗ με εξώδικο που απέστειλε χθες το μεσημέρι στη διοίκηση του «Σπάρτακου» υποστηρίζει ότι οι κινητοποιήσεις του σωματείου (αποχή από την υπερωριακή απασχόληση) είναι παράνομες!

Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» επισημαίνει πάντως ότι «το συνδικάτο είναι αποφασισμένο να δώσει αυτή τη μάχη, μέχρι τέλους, με κάθε τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε αυτά που οι εργαζόμενοι απαιτούν και περιμένουν», ενώ ερωτηθείς για τη στάση του μετά το εξώδικο της ΔΕΗ σημείωσε ότι η διοίκηση του σωματείου θα εξετάσει τον ισχυρισμό του χθεσινού εξωδίκου της ΔΕΗ και θα αποφασίσει στη συνέχεια για την περεταίρω μορφή των απεργιακών μέτρων.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.