Φεστιβάλ για τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη «Πάμε Απέναντι»



pame_apenanti_koz653Τη δράση με τον γενικό τίτλο «Πάμε Απέναντι», με θέμα τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι συνεργαζόμενοι φορείς για την υλοποίηση του έργου.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Καλυψώ Γούλα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα τόνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως τελικός δικαιούχος και με εταίρους την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας‐Θράκης (ΕΣΗΕΜ‐Θ ) και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΡΣΙΣ» συντονίζει τη Δράση με κωδικό 1.12/10 και τίτλο «Φεστιβάλ με θέμα τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη», που υπάγεται στην Προτεραιότητα 1 «Υλοποίηση δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών Βασικών αρχών της πολιτικής ένταξης μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» του Ετησίου Προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης προβλέπεται η διοργάνωση από το Δήμο Θεσσαλονίκης Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη στις 20 και 21 Ιουνίου 2012, η διοργάνωση από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας‐Θράκης Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην Κοζάνη από τις 5 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2012 και τέλος η διοργάνωση Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών στην Αλεξανδρούπολη από την ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» από τις 23 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.

Από την πλευρά της ΕΣΗΕΜ‐Θ ο υπεύθυνος του προγράμματος Βασίλης Σολιόπουλος τόνισε ότι η Ένωση Συντακτών, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πανευρωπαϊκής εμβέλειας με θέμα τη «Δημοσιογραφία Χωρίς Διακρίσεις» και χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική τη συνεργασία μεταξύ των τριών φορέων της πόλης, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί.   

Τέλος ο εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  «ΑΡΣΙΣ», Νίκος Γαβαλάς, αναφέρθηκε στη δράση της Οργάνωσης και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία των τριών φορέων της πόλης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της ΕΣΗΕΜ‐Θ και της οργάνωσης που εκπροσωπεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.