Ενημέρωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για τη σχέση οδοντιάτρων – Ε.Ο.Π.Υ.Υ.odontiatrikos_sillogos_koz324Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τους συμπολίτες του Νομού μας σε ότι αφορά τη σχέση οδοντιάτρων – Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

1.- Στον προϋπολογισμό λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν προβλέπεται κονδύλιο για οδοντιατρική περίθαλψη.
Έτσι οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κάνουν χρήση του βιβλιαρίου τους για οδοντοπροσθετική και οδοντοθεραπεία  και να διεκδικήσουν  από το ταμείο τους ένα μέρος της δαπάνης, όπως γινόταν προ  Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

2. – Το μόνο που δύνανται να παράσχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες οδοντίατροι, είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

3.- Οι οδοντίατροι δεν ευθύνονται για τον αποκλεισμό της οδοντιατρικής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Υπεύθυνη είναι η πολιτεία η οποία μας αγνόησε παντελώς, συντελώντας στην υποβάθμιση της Οδοντιατρικής Υγείας και επιδεικνύοντας στοιχειώδη έλλειψη  κοινωνικής ευαισθησίας

4.-  Θα περιμέναμε από τα πολιτικά κόμματα εν όψει των εκλογών  της 17-6-2012 να πάρουν θέση επί του θέματος και να ανακοινώσουν τις προτάσεις  τους για την κάλυψη της οδοντιατρικής περίθαλψης του Ελληνικού λαού.

5. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης προέτρεψε τα μέλη του  για μείωση των οδοντιατρικών τιμών κατ΄ αναλογία  της απώλειας  εισοδήματος των συμπολιτών μας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.