ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ: Ιδού ποια sites, blogs και εφημερίδες θα έγραφαν υπέρ του Άκη με 270.000 ευρώ!

akis_tsoxatzopoulos_e34534r3

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: Εξαιτίας κάτι τέτοιων,δεν μπορούν να σταθούν πουθενά οι δημοσιογράφοι χωρίς να τους βρίσουν.

Οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατασχέθηκαν από τις αρχές στα γραφεία του αποκαλύπτουν και τις συνεχείς προσπάθειες του πρώην υπουργού ώστε να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του. Στις σημειώσεις του πρώην υπουργού, αναφέρεται τακτικά, μεταξύ άλλων, το όνομα του «Νίκου», ο οποίος σε επιστολή του προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο του προτείνει πρόταση συνεργασίας για την επικοινωνιακή του υποστήριξη με διάρκεια 18 μήνες και μηνιαία αμοιβή 15.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 270.000 ευρώ.

Ο «Νίκος» μάλιστα απευθύνεται στον κ.Τσοχατζόπουλο, με το μικρό του όνομα και του επισημαίνει πως η συνεργασία θα γίνει βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού.

Ταυτόχρονα, ο «Νίκος» τονίζει στην επιστολή του ότι από την ομάδα εργασίας μόνο εκείνος θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον ίδιο.

«Γνωρίζεις και εσύ όπως και εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ’όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που έχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο «Νίκος» κάνει λόγο, επίσης, για μία πρώτη πρόταση – προσχέδιο που «σου έχει ήδη κατατεθεί».

Σε αυτό προτείνονται τρόποι και μέσα με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί επικοινωνιακά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ΜΜΕ στα οποία αναφέρεται ο «Νίκος», είναι πασίδηλο από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πρόταση, ότι οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες αυτών των μέσων δεν είχαν ιδέα για τα σχέδια αυτά.

Συγκεκριμένα, ο «Νίκος» προτείνει: την τακτική παραπολιτική παρουσία σε έντυπα, συνεντεύξεις, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αρθρογραφία σε θετική κατεύθυνση, δημοσκοπήσεις καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites-blogs και social media.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ Άκη,

Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης, σε ό, τι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.

Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο εσύ θα μας υποδείξεις.

Από την ομάδα εργασίας μόνον εγώ θα έρχομαι σε επαφή μαζί σου, οποτεδήποτε χρειάζεται, και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ, όπως κι εμείς, ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά και με βάση την εμπειρία που έχουμε, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται..
στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι, για 18μηνη συνεργασία: 15.000 ευρώ / μήνα x 18 μήνες = 270.000 ευρώ.

Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας, θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,

Νίκος».

Ακολουθεί το προσχέδιο της επιστολής:

-Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα:

«Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος»
(Γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)

-Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).

-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites – blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media.

Προτείνονται οι ιστοσελίδες:

Press-gr.blogspot.com citypress.gr.blogspot.com

tro-ma-ktiko.blogspot.com zoomnews.gr

tsiliadoros.blogspot.com kripsinos.blogspot.com

taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr newscode.gr voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη)

i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com

Προτείνονται επίσης, (σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου»):

-60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),

-Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου

-Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.

-Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)

-Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).

-Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).

Το «Πλάνο πολιτικής παρέμβασης» για να αντιστρέψει το κλίμα η «ομάδα του Νίκου» συνοψιζόταν στο εξής:

«Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ως εκείνα τα πρόσωπα, που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι, μέχρι σήμερα».

Και για να εξηγούμαστε, και να μην παρεξηγούμαστε. Το γεγονός ότι ο “Νίκος” μνημονεύει όλα αυτά τα μέσα ενημέρωσης ΔΕΝ σημαίνει ταυτόχρονα ότι όλο αυτό το σχέδιο είχε στηθεί εν γνώση τους. Αν και για κάποια blogs είμαστε σίγουροι ότι περίμεναν πώς και πώς να πάρουν τα χρήματα (όπως έχουν πράξει κατά το παρελθόν άλλωστε), ώστε να το γυρίσουν από τους εκβιασμούς στις…. αγιογραφίες.

* planet-greece, με πληροφορίες από zoornalistas.blogspot.com και newpost.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.