Η Χρυσή Αυγή, ο Ανδρουλάκης και οι γκάφες Πολύδωραvouli_orkomosia_533_355– Δε σήκωσαν τα χέρια τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, εκτός της Λιάνας Κανέλλη, όπως άλλωστε συνηθίζουν
– Γραπτές δηλώσεις αντίρρησης για τον θρησκευτικό όρκο κατέθεσαν Παπαρήγα και Τσίπρας
– Αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Μίμης Ανδρουλάκης εξαιτίας της… Χρυσής Αυγής!
– Δε σηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όταν ορκίζονταν οι μουσουλμάνοι βουλευτές
– Έναν έναν χαιρέτισε ο Π.Πικραμμένος τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Μανώλη Γλέζο
– Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος χαιρέτισαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

48 ώρες, τόσο θα μείνουν βουλευτές οι 300 που ορκίστηκαν σήμερα. Δε θα πάρουν αποζημίωση και θα μείνουν στην ιστορία ως οι βουλευτές της μιας μέρας…

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας ασκεί καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην

προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη, σε αντίθεση με τον πρώην πρόεδρο, Φίλιππο.
Ο κ. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές να σηκώσουν τα χέρια και διάβασε τον όρκο. Μόλις τελείωσε είπε: “ΆΞΙΟΙ”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης αρνήθηκε να μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και να ορκιστεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή! Έτσι, ορκίστηκε στο πρωτόκολλο.

Δεν έλειψαν και οι στιγμές αμηχανίας, αφού ο κ. Πολύδωρας βιάστηκε να καλέσει τον γραμματέα του Σώματος να συνοδεύσει εκτός της αίθουσας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και στη συνέχεια, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος έκλεινε την τελετή με το Χριστός Ανέστη, ο προεδρεύων της διαδικασίας κάλεσε πάλι τον κ. Δήμα να συνοδεύει εκτός τον κ. Ιερώνυμο
Κατά παράδοση, οι βουλευτές του ΚΚΕ και κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ δε σήκωσαν τα χέρια τους τη στιγμή που διαβάζονταν ο όρκος.
Εξαίρεση η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και οι Μανώλης Γλέζος, Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σοφία Σακοράφα και Βαγγέλης Αποστόλους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την Δημοκρατική Αριστερά θρησκευτικό όρκο έδωσαν αρκετοί βουλευτές συμπεριλαμβανόμενου και του Φώτη Κουβέλη.

Κατά την ευλογία των βουλευτών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υποκλίθηκε στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος σταμάτησε ωστόσο πριν απ’ τα έδρανα του ΚΚΕ, ανταλλάσσοντας μειδίαμα…κατανόησης με την Αλέκα Παπαρήγα.

Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο.
Στο Κοράνι ορκίστηκαν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Όταν ο Β. Πολύδωρας ζήτησε από τους βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρέμειναν καθιστοί.

Πρώτοι στην αίθουσα, αρκετά πριν την έναρξη της ορκωμοσίας, μπήκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, ύστερα από έναν αρχικό δισταγμό για τις θέσεις στις οποίες θα κάθονταν, εγκαταστάθηκαν στα ορεινά έδρανα της δεξιάς πτέρυγας της Βουλής. Κατά την είσοδό τους, ο γγ του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε δια χειραψίας τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Φραγκούλη Φράγκο.

Εκτός από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που χαιρέτισε τυπικά την κοινοβουλευτική τους ομάδα, επαφή με τον κ. Μιχαλολιάκο επεδίωξε μονάχα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υπήρξε εξάλλου διαχυτικότατος και με τον Μανώλη Γλέζο, τσιμπώντας του και το μάγουλο!

Φιλικός και διαχυτικός, κατά την είσοδό του, υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει κατ’ αρχήν τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά κατέλαβαν μπροστινές θέσεις στην ορκωμοσία, ύστερα από την μεγάλη εκλογική άνοδο της παράταξής τους.

newsit.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.