Στις 20:00 ορκίζεται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος! – 17 Ιουνίου οι εκλογές



Pikramenos_foto8758– Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση υπουργός Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Χ. Γεραρής
– Απόψε ή το αργότερο αύριο η ανακοίνωση της κυβέρνησης
– Αμήχανος αλλά με διάθεση για χιούμορ: “Έλεγαν ότι είμαι ο καταλληλότερος λόγω επωνύμου”
– “Θα μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη” απάντησε ο Κ. Παπούλιας
– Διαβάστε ΟΛΟ το παρασκήνιο της επιλογής του
– Τσακωμός Βενιζέλου-Τσίπρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
– Αιχμές Παπαρήγα για πολιτικά παιχνίδια
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

Η ανικανότητα των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν ομόφωνα σε ένα πρόσωπο για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου (ή της 10ης Ιουνίου) ανάγκασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο. Αυτό άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στις προθέσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ολιγομελές.Μάλιστα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο κ. Πικραμμένος έχει ήδη τηλεφωνήσει στον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Γεραρή προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ημερομηνία της 17ης Ιουνίου είναι η πιο πιθανή για να γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Υπάρχουν όμως και πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι τα κόμματα θα διερευνήσουν την πιθανότητα να γίνουν οι εκλογές μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 10 Ιουνίου, για να μη μείνει η χώρα στο κενό για περισσότερο από ένα μήνα.

Μόνο που ακόμη κι αν οι εκλογές γίνουν μια εβδομάδα πιο πριν, το παιχνίδι δε… σώζεται! Η Ελλάδα είναι στον αέρα, ακυβέρνητο καράβι, από το βράδυ της 6ης Μαΐου έως σήμερα. Αν όχι για περισσότερο καιρό…

Στο διάστημα που θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν θα λαμβάνεται καμία κρίσιμη απόφαση ενώ τα μέλη της δεν είναι εξουσιοδοτημένα να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, οι 30 μέρες είναι τεράστιος πολιτικός χρόνος, ο οποίος θα χαθεί και μαζί μ’ αυτόν και ευκαιρίες για να γίνουν βήματα τόσο στον τομέα της ανάπτυξης όσο και της οικονομίας.

Η πρόταση του Κάρολου Παπούλια ήταν να παραμείνει στη θέση του ο Λουκάς Παπαδήμος. Συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε προκαλέσει την… έκρηξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Ενοχλημένη από τη στάση του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε και η Αλέκα Παπαρήγα.

Ακριβώς στις 15:15 το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως είχε ανακοινωθεί, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πέρασε την πόρτα του Προεδρικού  Μεγάρου. Συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια και πήρε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, αυστηρά υπηρεσιακή, που δε θα λάβει ΚΑΜΙΑ απόφαση και θα έχει μοναδική αποστολή να οδηγήσει τη χώρα στις επαναληπτικές εκλογές.

Ο εντολοδόχος, υπηρεσιακός, πρωθυπουργός, δε μπορούσε να κρύψει το άγχος του. Με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά, δεν έκρυψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η επιλογή του να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές είναι χαρά αλλά και μεγάλο βάρος!

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να φανώ αντάξιος. Δε διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές. Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της και να την οδηγήσουμε σε νέα πολιτική κυβέρνηση».
«Έχετε τις ικανότητες να αντεπεξέλθετε» του έδωσε… κουράγιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση».
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Πικραμμένος ευχήθηκε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».

Θέλοντας να διώξει το άγχος, ο κ. Πικραμμένος αστειεύτηκε κιόλας, λέγοντας πως διάβασε στις εφημερίδες ότι λόγω επωνύμου είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού! «Θα μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη» του ανταπάντησε ο κ. Παπούλιας.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.