Ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης για την 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία



podhlatoporeia-300x224Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη μας με τις συμμετοχές να αγγίζουν τα 500 ποδήλατα! Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο καμπαναριό από τις 4:30μμ μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την εκκίνηση! Με την συμμετοχή των μικρότερων ποδηλατών-φίλων μας μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας, σε όσους οδηγούς αυτοκινήτων είχαν την τύχη να περάσουν από το Δημαρχείο εκείνη την στιγμή. Με αυτή την κίνηση θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και τους οδηγούς ότι υπάρχουμε, κυκλοφορούμε, σεβόμαστε τους οδηγούς της πόλης και θέλουμε την προσοχή και τον σεβασμό όλων τους!

Το ραντεβού με την εκκίνηση στις 5μμ καθυστέρησε 10 λεπτά λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ποδηλάτων και της ανάγκης ενημέρωσης τους για τους “κανόνες ασφαλείας” που θέλαμε να τηρήσουμε κατά την διάρκεια της πορείας. Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τα πραγματικά πολλά ποδήλατα που ξεχύθηκαν σαν κύμα στον κεντρικό πεζόδρομο κάνοντας όσους δεν είχαν συνειδητοποιήσει τί γίνεται… να τρέχουν γρήγορα στην άκρη του πεζόδρομου!

Με την άφιξη των ποδηλατών στο εκκλησάκι της Αγίας-Ειρήνης μοιράστηκαν μπουκαλάκια νερό και έγινε μια σύντομη ομιλία του κ. Θόδωρου Τσαουσίδη, πρόεδρου των εθελοντών αιμοδοτών νομού Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”, για την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο και την απαραίτητη χρήση του κράνους και γαντιών!

Η επιστροφή έγινε και πάλι στο καμπαναριό με όλους τους συμμετέχοντες ενθουσιασμένους και ανανεώνοντας το ραντεβού με την Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία για την επόμενη χρονιά.

Σημαντική ήταν η παρουσία της τροχαίας, της δημοτικής αστυνομίας, των εθελοντών διασωστών, του συλλόγου ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης (ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ)  όπως και της συνοδείας του δήμου σε όλο το μήκος της πορείας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την βοήθεια τους. Υπήρχε καταπληκτική συνεργασία από μέρους όλων των φορέων που συντέλεσαν στην ασφαλή βόλτα όλων των συμμετεχόντων. Έτσι, το δυσκολότερο προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν κάποιες αλυσίδες που βγήκαν από ποδήλατα, αλλά η αντιμετώπιση ήταν άμεση κάθε φορά!

Η οργάνωση της Ποδηλατοπορείας στην πόλη μας έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής” σε συνεργασία με την ομάδα “Ποδηλάτες Κοζάνης”.

Η επόμενη ποδηλατική διοργάνωση είναι ο 8ος Παρεγνάτιος Ποδηλατικός γύρος (αγώνας ανώμαλου δρόμου για mountain bike 38Km) στην Λυγερή Κοζάνης στη1Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες στο site της “ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ” www.seakozanis.gr και στο http://paregnatios.blogspot.com.

Λάζαρος Φωτόπουλος
Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.