Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ψήφισαν ποδήλατο! Η 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κοζάνη! Βίντεο



podhlatoporeia-300x224Με τη συμμετοχή αρκετών δεκάδων ποδηλατών,. που γέμισαν με τα ποδήλατά τους, νωρίς το απόγευμα, την κεντρική πλατεία Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά της 5 το απόγευμα, η μεγάλη Ποδηλατοπορεία στην Κοζάνη, στα πλαίσια της σχετικής πανελλαδικής κινητοποίησης που έγινε σε κάθε πόλη της χώρας!

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή βρίσκει πλήθους κόσμου αντίθετους.

Ο πορεία των ποδηλατών ξεκίνησε από το καμπαναριό, πέρασε από κεντρικές οδούς της Κοζάνης, από τον ποδηλατόδρομο του Άργιλου, το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, και πίσω στην Κοζάνη όπου έγινε ο τερματισμός. Την διοργάνωση έλεγχε η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία!

όλο το ρεπορτάζ από το kozanimedia.gr

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.