Μπου!!! Ακυβερνησία…



propaganda_banner346Ο Μπαμπούλας της ακυβερνησίας είναι ένα νέο τέχνασμα των καναλιών, για να εκβιάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Πόσο ισχύει ότι η ακυβερνησία ισοδυναμεί με Αρμαγεδδών;

Θα σας παρουσίαζα το παράδειγμα του Βελγίου. Στη χώρα για πολλούς μήνες δεν σχηματίζονταν κυβέρνηση. Όχι μόνο δεν κατέρρευσε η οικονομία, αλλά υπήρξε ανάπτυξη.

Ναι ξέρω, ότι θα πούνε «Η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο, περνάει κρίση κλπ». Η κρίση είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού. Ξεκίνησε από τις τράπεζες των ΗΠΑ, αν θυμάστε. Δεν έπεσε μετεωρίτης στην Ελλάδα ξαφνικά, έτσι ώστε να γίνουν όλα στάχτη.

Επιπλέον, η σημερινή κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη από αυτή πριν των εκλογών στο εξής: Σταμάτησαν τον οδοστρωτήρα της μνημονιακής ύφεσης. Δεν μπορούν δηλαδή να πάρουν νέα μέτρα με τον ίδιο ρυθμό. Είναι ευτυχώς προεκλογική περίοδος.

Οι μισθοί σταμάτησαν να μειώνονται, τουλάχιστο στο δημόσιο. Τα χαράτσια και οι περικοπές συντάξεων αναστέλλονται γι α αργότερα. Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά ο χαμός των περικοπών σταματά, έστω προσωρινά. Οικονομικά λοιπόν για το λαό, είναι καλύτερα.

Αλλά λένε ότι οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οι υπηρεσίες έχουν πρόβλημα, επειδή δεν έχουν προσωπικό λόγω των περικοπών. Αντίθετα, για τους υπαλλήλους και τον κόσμο είναι καλύτερα, αφού δεν έχουμε το απίστευτο αλαλούμ, των αλληλοαναιρούμενων νέων εγκυκλίων. Στην προσπάθεια τους να περάσουν όλους τους νόμους του μνημονίου, καταπάτησαν το Σύνταγμα, που οι ίδιοι λένε, ότι τάχα στηρίζουν.

Έστελναν ένα νόμο το πρωί στις υπηρεσίες, κι ως το μεσημέρι καμιά ντουζίνα «διευκρινιστικές» εγκυκλίους, που μπέρδεψαν χειρότερα τα πράγματα. Η λειτουργία της υπηρεσίας εξαρτάται από τις εντολές που έχει δώσει η αρμόδια αρχή. Αν υπάρχουν σωστοί νόμοι τα πάντα λειτουργούν, αν όχι τότε έχουμε το γνωστό Ελληνικό μπάχαλο.

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Πάγκαλος, ο Αδιάβαστος, η Άννα, ο Λοβέρδος, ο Μπουμπούκος και τα άλλα φιντάνια, είναι απαραίτητοι στην διακυβέρνηση της χώρας και καλύτεροι από την ακυβερνησία. Τίποτα δεν είναι χειρότερο απ αυτούς.

Επιπλέον. Μετά τις εκλογές, ο Άκης έκανε αίτηση αποφυλάκισης. Απορρίφθηκε. Πιστεύει κανείς ότι αν υπήρχε κυβέρνηση οικουμενική πχ, δεν θα υπήρχαν πιέσεις, άσχετα αν ο δικαστής θα ήταν έντιμος, για έξοδό του από τη φυλακή; Αφού μπήκε μέσα προεκλογικά. Αυτή τη συμφωνία είχανε…

Μερικά προκλητικά πράγματα λοιπόν, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν όσο υπάρχει προεκλογική περίοδος.

Για το εξωτερικό. Είναι γελοίο το επιχείρημα «ποιος θα μας εκπροσωπεί διεθνώς»; Αν ήμασταν ανεξάρτητο κράτος και όχι «μπανανιά» θα έστεκε. Όταν εμείς απλά εκτελούμε εντολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ποιο το νόημα του ΥΠΕΞ;

Για το χρέος. Εδώ είμαστε. Όπως θα παρατηρήσατε, οι ξένοι δώσανε τα χρήματα 4+ δις για να πληρωθούν οι ξένοι δανειστές. Φυσικά. Το κράτος, αν και υπήρχε προεκλογική περίοδος, δανείστηκε 1-1,5 δις. Εκείνο που ήταν διαφορετικό ήταν ότι, οι εκβιασμοί είχαν λιγότερη ένταση. Θυμάστε τις προηγούμενες δόσεις; Για να δώσουν χρήματα απαιτούσαν νέα μέτρα. Τώρα για να μη θυμώσει κι άλλο ο κόσμος και στείλει τους εκλεκτούς τους εκτός βουλής, έδωσαν λεφτά χωρίς την ψήφιση νέων μέτρων. Γαργάρα οι εκβιασμοί. Εντάξει, όχι οι όλοι οι εκβιασμοί αλλά κάτι είναι κι αυτό.

Μάλιστα, δεν κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι βρίσκονται λεφτά για τα κόμματα; Ότι βρέθηκαν ξαφνικά άλλα τόσα χρήματα; Να υποθέσω παρέμβαση του μεταφυσικού; Ποιόν δουλεύουν λοιπόν;

Μειώθηκαν οι αυτοκτονίες. Ο κόσμος άρχισε να ελπίζει. Λίγο, αλλά φτάνει για να γλυτώσουν κάποιοι συνάνθρωποι μας. Δεν έχουμε την προηγούμενη τρομοκρατία.

Δηλαδή θες συνέχεια εκλογές; Ακούστε: Θέλω να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αν θα γίνει με εκλογές, ή όπως πιστεύω με επανάσταση, είναι μια άλλη συζήτηση.

Το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει είναι το μνημόνιο. Όπως προείπα, κανονικά οι υπηρεσίες λειτουργούν ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος. Λειτουργούν βάσει των τελευταίων γραπτών οδηγιών. Και αυτές δυστυχώς στηρίζονται στο κατοχικό μνημόνιο. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Αν γίνει κυβέρνηση, πρέπει να καταργήσει το μνημόνιο. Ειδάλλως μη σώσει και γίνει ποτέ. Ξεκάθαρα. Και αν κάποιο γίδι, σας πει ακυβερνησία κλπ να τον ρωτήσετε αν πιστεύει ότι η σύνταξη θα σταματήσει να μειώνεται σε περίπτωση οικουμενικής παρτούζας. Αν οι κλέφτες θα μπουν μέσα, αν θα υπάρχουν δουλειές ή απολύσεις.

Όσο καθυστερεί η εκτέλεση σου είναι καλό.

Το τι ψηφίζουν αυτοί το ξέρουμε. Το τι μας περιμένει, αν κάνουν κυβερνήσεις συνεργασίας το γνωρίζουμε. Μόνο μια κυβέρνηση άλλης πολιτικής και νοοτροπίας μπορεί να μας γλυτώσει.

Ευτυχώς, όλα δείχνουν ότι ο κόσμος θα πει ξανά ΟΧΙ στην υποτέλεια με μεγαλύτερο θάρρος και ορμή. Γι αυτό και θα κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει αυτό. Προσοχή λοιπόν.

tsak-giorgis.blogspot.com

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.