5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κοζάνη



podilatoporeia_pkhpn0--Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή βρίσκει πλήθους κόσμου αντίθετους.

Η Διαδρομή για την πόλη της Κοζάνης έχει ως εξής: Κεντρική Πλατεία (καμπαναριό) – Πεζόδρομος – Π. Χαρίση – Δαβάκη – Ολυμπιάδος – Λεωφόρος Α. Παπανδρέου – Άργιλος (μέσω ποδηλατοδρόμου) – Εκκλησάκι Αγίας Ειρήνης – (στάση για ξεκούραση) – Άργιλος – Κοζάνη (μέσω ποδηλατοδρόμου) – Λεωφόρος Α. Παπανδρέου – Πλατεία Συντάγματος – Μητροπολίτου Φωτίου – Μπουσίου – Κεντρική Πλατεία (καμπαναριό).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις.

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, ώρα 12:00 στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

από τον vetonews.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.