Γουλιέλμος Τέλλος # Βενιζέλος Τέλος



venizelos7647868του Σωτήριου Καλαμίτση

Ο Ελβετός ήρωας Γουλιέλμος Τέλλος ενέπνευσε τον ελβετικό λαό στον αγώνα του για την αποτίναξη του αυστριακού ζυγού τον 14 αιώνα. Ο μύθος λέει ότι επειδή ο δεινός τοξότης Τέλλος ..
αρνήθηκε να υποκύψει στην εξευτελιστική εντολή να υποκλιθεί, όπως όφειλαν να κάνουν και όλοι οι συμπατριώτες του, στο αδειανό καπέλο του Βάιλου Γκέσλερ, γκαουλάιτερ του αυστριακού αυτοκράτορα, συνελήφθη και, για να μην τιμωρηθεί, υποχρεώθηκε να σημαδέψει και τρυπήσει με βέλος ένα μήλο τοποθετημένο πάνω στο κεφάλι του μικρού γιου του. Ο Τέλλος κατόρθωσε να χτυπήσει το μήλο, χωρίς να τραυματίσει τον γιο του, αλλά ο Γκέσλερ δεν κράτησε τον λόγο του και τον έστειλε σιδηροδέσμιο με πλοίο στις φυλακές του Κύσναχ. Ο Τέλλος δραπέτευσε εκμεταλλευόμενος μια ξαφνική τρικυμία και σκότωσε τον Γκέσλερ, πράγμα που έδωσε το έναυσμα στην εξέγερση των Ελβετών.

Για τον Έλληνα πολιτικό Ευάγγελο Βενιζέλο ο μύθος λέει ότι… όταν υποχρεώθηκε να αποτίσει φόρο υποτελείας στην τρόικα, κάτι σαν την Λερναία Ύδρα, έκανε κάθε μέρα εφτά υποκλίσεις στα άδεια κοστούμια των κλητήρων της τρόικας Τόμσεν, Μορς, Μέρκελ και Σόιμπλε, κάλεσε δε τον ελληνικό λαό να πράξει το ίδιο. Όλη η πακιστανική παροικία των Αθηνών τάχθηκε με το μέρος του, αλλά ο ελληνικός λαός εκμεταλλευόμενος τις εκλογές της 06.05.2012 έστειλε τον Βενιζέλο σιδηροδέσμιο στις φυλακές της Ιπποκράτους, όπου και παρέμεινε ισοβίως τον 21ο αιώνα. Θρυλείται, επίσης, ότι έβγαινε από την Ιπποκράτους μόνον για να πιει καφέ με τον φερόμενο ως αντίπαλό του Αντώνη Κομανέτση, έγκλειστο στα κρατητήρια της Συγγρού.

taxalia

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.