Ο νεοφιλελεύθερος εκβιασμός του Βενιζέλου στην Κατσέλη: Όλος ο αποκαλυπτικός διάλογος!



venizelos7647868ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

Γράφει ο Σείριος

20 Οκτώβριου 2011: Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ο Γ. Παπανδρέου, καλεί σε συνάντηση την Λούκα Κατσέλη και τον Β. Βενιζέλο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταπειστεί η Λούκα και να υπερψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37 του πολυνομοσχέδιου για τα εργασιακά.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πολιτικών ηλεκτρισμένο και αποκαλυπτικό των όσων θα ακολουθούσαν τους επόμενους μήνες, καθώς βγήκαν στην επιφάνεια οι τεράστιες ιδεολογικές διαφορές, που τους χωρίζουν.

Η Λ. Κατσέλη, σταθερή στις απόψεις της για το άρθρο 37, επιμένει ότι, δεν θα το ψηφίσει αν παραμείνει ως έχει, καθότι αποτελεί την απαρχή της διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και θα αποτελέσει βασική αιτία για

να βαθύνει η κρίση. Ο Β. Βενιζέλος, με το προσφιλές και σύνηθες σε αυτόν υπεροπτικό, αλαζονικό ύφος του «ξερόλα», χωρίς να απαντά επί της ουσίας, επιχείρησε με ιταμό και εκβιαστικό τρόπο να της επιβάλει την ψήφισή του, θέτοντας το δίλημμα «η το ψηφίζετε τώρα ως έχει ή αύριο πέφτει η Κυβέρνηση».

Ο Γ. Παπανδρέου, στον …κόσμο του, περιορίστηκε σε εκκλήσεις άνευ περιεχομένου…
Αποκαλυπτικός είναι ο μεταξύ τους διάλογος:

Λ. Κατσέλη: «Όπως είναι, πρόεδρε, το άρθρο 37 δεν μπορώ να το ψηφίσω. Νομίζω όμως ότι μπορεί να αλλάξει ή να αποσυρθεί για πέντε μέρες και να κληθούν οι κοινωνικοί εταίροι να συζητήσουν το όλο θέμα, οπότε θα αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα. Γιατί, όμως, λέτε ότι αν δεν ψηφιστεί το άρθρο δεν θα εκταμιευθεί η 6η δόση;».

Β. Βενιζέλος: «Διότι έτσι έχουμε δεσμευτεί Λούκα, δεν το ξέρεις;».

Λ. Κατσέλη: «Ποιος σας το ζήτησε αυτό; Σε ποιον δεσμευτήκατε;»

Β. Βενιζέλος: «Αλήθεια, δεν ξέρεις σε ποιους δεσμευτήκαμε;»

Λ. Κατσέλη: «Όχι, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η «τρόικα» δεν σας ζήτησε κάτι τέτοιο. Μόνοι σας το βάλατε το άρθρο 37»!!!

Β. Βενιζέλος: «Μάλλον δεν ξέρεις τι λες!»

Λ. Κατσέλη: «Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαπραγματεύεσαι! Δηλαδή θα καταργήσουμε τους θεσμούς; Θα καταργήσουμε τα κόμματα; Θα καταργήσουμε τους βουλευτές; Βαγγέλη, τους θεσμούς δεν τους καταργείς, μόνο τους αναβαθμίζεις.»

Ο Β. Βενιζέλος, προφανώς νόμιζε ότι με αυτόν τον ιδιόμορφο «τσαμπουκά» που τον διακρίνει θα «τουμπάριζε» τη Λούκα, και εμφανώς εκνευρισμένος της είπε: «Λούκα, κάνεις σαν να μην έχεις ασκήσει διαπραγμάτευση!»
Λ. Κατσέλη: Μη μου το λες εμένα αυτό! Ως αρμόδια υπουργός αντιστάθηκα και με επιτυχία στις προσπάθειες για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Απλώς πρέπει να λες και όχι!!!…

Β. Βενιζέλος: Τι θέλεις να πεις;

Λ. Κατσέλη: Θέλω να πω ότι, ακόμα κι αν όχι μόνον εγώ, αλλά και άλλοι 4-5 βουλευτές καταψηφίσουν το άρθρο, αυτό όχι μόνο δεν αποδυναμώνει την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα την ισχυροποιεί. Θα πας και θα πεις ότι υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν, και να πού οδηγείτε τους βουλευτές και σε αδιέξοδο την κυβέρνηση!
Β. Βενιζέλος: Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά ότι αν δεν ψηφιστεί θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Αύριο θα ζητήσω εκλογές!

Λ. Κατσέλη: Είναι σαφές ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές! Εσύ περνάς μια νεοφιλελεύθερη γραμμή, εγώ αντιστέκομαι σε αυτό, και σου επαναλαμβάνω ότι η «τρόικα» ποτέ δεν ζήτησε το άρθρο 37, αυτό είναι δικιάς σου έμπνευσης. Περνάς τη γραμμή ορισμένων εργοδοτών. Κάνεις ρουσφέτι σε 4-5 επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εκδότες!

Β. Βενιζέλος: Τι είναι αυτά που λες. Ένα σωρό απόνερα μας άφησες φεύγοντας από τα δύο υπουργεία, ανοικτά θέματα με τις τράπεζες και άλλα!

Λ. Κατσέλη: Μιλάς έτσι για να καλύψεις τις δεξιές σου απόψεις. Περνάς τη γραμμή των εργοδοτών.

Η συζήτηση διακόπηκε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος όμως δεν γλίτωσε από τα πυρά της Λ. Κατσέλη:«Έχεις βάλει στην άκρη όσους
σε στήριξαν στα δύσκολα!»…

Ήταν φανερό ότι η συνάντηση αυτή ήταν η απαρχή της ιδεολογικής σύγκρουσης της Λ. Κατσέλη με το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου, που οδήγησε στην ίδρυση της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Όλο το κλίμα και το περιεχόμενο της συνάντησης, δείχνει ότι ουσιαστικά ο Γ. Παπανδρέου είχε καταστεί «αιχμάλωτος» του Βενιζέλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς για τα οικονομικά. Διότι η Λούκα είχε απόλυτα δίκιο όταν του επεσήμανε ότι η «τρόικα» δεν είχε απαιτήσει το άρθρο 37 και ότι αυτό ήταν έμπνευσης του Βενιζέλου, με τα γνωστά αποτελέσματα…

από το olympia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.