Ο Δ. Ζιούζιος, υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης



ziouzios-150x150Η Π.Ε. Κοζάνης μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει αύξηση του ποσοστού που ισχύει σήμερα δεδομένου ότι  οι περιοχές εξόρυξης λιγνίτη ουσιαστικά καταστρέφονται από τη διαδικασία. Το μέλλον των κατοίκων των περιοχών κοντα σε ορυχεία πρέπει να στηριχθεί από ανταποδοτικές αναπτυξιακές δράσεις μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Πρωτίστως, πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με ανταποδοτικά έργα για τους παραγωγους, για την αύξηση της παραγωγής, τη διερεύνηση των προοπτικών που παρουσιάζονται απο νέες και δυναμικές καλλιέργειες, την εξερεύνηση νεων αγορών και την αύξηση της εξωστρέφειας και της προβολής παραγωγών και προϊόντων. Επίσης, πρέπει να προχωρήσουμε σε δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως των νέων επιχειρηματιών και των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Η στροφή σε  δράσεις που προάγουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία πρέπει να συνδυάζεται με σωστό σχεδιασμό και προμελετημένη πορεία υλοποίησης ανταποδοτικών έργων, κυρίως στον τομέα των υποδομών. Με αυτό τον τρόπο  επενδύουμε τα χρήματα του τοπικού πόρου στη δημιουργία ενός βιώσιμου πλαίσιου ανάπτυξης με ύπαρξη σαφούς στρατηγικού σχεδιασμού, υποδομών και χρηματοδοτικών εργαλείων  για την προώθηση της καινοτομίας και την επιχειρηματικότητας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.