Έκκληση για δωρεά του μυελού των οστών για 53χρονο από την Εορδαία που πάσχει από Μυελογενή Λευχαιμία!



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ 53ΧΡΟΝΟΥ:

Ο πατέρας μου Τσακάmamatseio_nosok_koz097λογλου Νικόλαος (53 ετών) ο οποίος πάσχει από οξεία μυελογενή λευχαιμία, χρειάζεται να υποβληθεί επειγόντως σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δυστυχώς κανείς από τους συγγενείς του δεν είναι συμβατός με αυτόν. Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα παρακαλούμε θερμά όπως αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να δώσετε δείγμα αίματος για επεξεργασία.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να προσέλθετε στα Τμήματα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας των παρακάτω νοσοκομείων για έλεγχο ιστοσυμβατότητας για να γίνετε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ και ίσως έτσι μπορέσετε να μας βοηθήσετε.

– Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Τηλ.: 2310892056
– Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός. Τηλ. 210 7205701
– Γ.Ν.Α Γεννηματάς, Τηλ. 210 7711914
– Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, Τηλ. 2461067722
-Για οποιαδήποτε άλλη περιοχή απευθυνθείτε στο πλησιέστερο αιμοδοτίκο κέντρο

Η εξέταση για το τεστ ιστοσυμβατότητας (HLA) είναι ανώδυνη και περιορίζεται στη λήψη μικρής ποσότητας αίματος (15 ml περίπου), προκειμένου να καθορισθεί ο ιστικός τύπος (HLA).

Πως γίνεται η λήψη του μοσχεύματος εφόσον είναι κάποιος συμβατός;

Για 4 ημέρες χορηγείται κάποιο φάρμακο στο δότη το οποίο προκαλεί την έξοδο στο περιφερικό αίμα κάποιων κυττάρων τα οποία είναι απαραίτητα για τη μεταμόσχευση. Μετά τη λήψη του φαρμάκου ακολουθεί η διαδικασία της συλλογής των κυττάρων αυτών, που είναι παρόμοια με αυτή της αιμοδοσίας. Το αίμα του δότη περνάει από ένα μηχάνημα το οποίο διαχωρίζει και συγκρατεί μόνο τα κύτταρα αυτά και τα συγκεντρώνει σε έναν ασκό. Στον ασκό αυτό πλέον υπάρχει το επιθυμητό μόσχευμα. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη για το δότη.
Περισσότερες πληροφορίες για τους δότες μυελού των οστών
http://www.seamytilinis.gr/htmls/bn.html
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε στο 6944771640 Ζαχαρένια
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανθρωπιά και την ευαισθησία σας

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.