Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί παραιτούμαι από την προεδρία του Ολυμπιακού



marinakis_481_355Οι ερυθρόλευκοι εκτός από προπονητή αναζητούν και πρόεδρο μετά την αποκάλυψη του Μαρινάκη. Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είπε στους οργανωμένους οπαδούς ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Αιτία ο νέος αθλητικός νόμος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης 2 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του Ολυμπιακού αποκάλυψε στο Παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών της ομάδας ότι έχει αποφασίσει να παραιτηθεί.

Αιτία για την απόφαση αυτή είναι ο νέος αθλητικός νόμος και οι ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους προέδρους των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων.

Όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλομέτοχος και ο άνθρωπος που θα χρηματοδοτεί την ομάδα.

Η απόφαση του φαίνεται πως είναι ειλημμένη και έτσι οι ερυθρόλευκοι εκτός από προπονητή αναζητούν και νέο πρόεδρο για τη νέα σεζόν.

“Ο αθλητικός νόμος είναι τερατούργημα. Και προβλέπει με τρόπο παράλογο ποινικές ευθύνες για το παραμικρό στους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΑΕ. Εγώ όμως θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή και να παλεύω καθημερινά για τον Ολυμπιακό.

Δεν μένω στις τυπικότητες και δεν θέλω να ζω με την αγωνία του νόμου-τερατούργημα. Έτσι, σκέφτηκα να παραιτηθώ για τυπικούς λόγους και το λέω πρώτη φορά εδώ σε εσάς. Η παραίτηση όπως καταλαβαίνετε θα είναι απόλυτα τυπική και το ξεκαθαρίζω για να μην βγει ο καθένας και λέει το μακρύ και το κοντό του. Εγώ θα είμαι εδώ, κάθε μέρα, όλη μέρα, ακόμα πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Ακόμα πιο μαχητικός και πάντα στην πρώτη γραμμή” ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο άνθρωπος που θα τοποθετηθεί στον προεδρικό θώκο θα είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος άλλωστε θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα του, σε κάθε βήμα.

Άλλωστε ανάλογο πρότυπο υπάρχει και στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης, με τον μεγαλομέτοχο και τον χρηματοδότη να μην είναι και πρόεδρος.

newsit

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.