Χιλιάδες κόσμου στη συγκινητική λιτανεία της εικόνας Παναγιάς της Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη!



zidaniotis-perifora-13Χιλιάδες κόσμου, σε μια εντυπωσιακή πραγματικά πομπή, συμμετείχαν το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά στην καθιερωμένη, πλέον, περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας. Η ιερή εικόνα, που βρίσκεται στο μοναστήρι της περιοχής Ζιδανίου, μεταφέρθηκε (περνώντας από πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής του Τσιαρτσιαμπά) την περασμένη Παρασκευή, με κάθε επισημότητα, στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Από τον ιερό ναό ξεκίνησε η μεγάλη πομπή, το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου και συνοδεία χιλιάδων πραγματικά κόσμου σε μια συγκινητική λιτανεία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δρόμοι της Κοζάνης «πλημμύρισαν» από κόσμο! Η τεράστια πομπή κατευθύνθηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Αμέσως μόλις η ιερή εικόνα της Παναγίας έφτασε στον ναό του Αγίου Νικολάου εψάλη Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην καθιερωμένη περιφορά της εικόνας, ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής, ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ζιούζιος, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Εύα Αμπάζη, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Γιώργος Τοπαλίδης,ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Γεώργιος Καραϊτσης, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καραπάτσιος κ.α.

όλο το ρεπορτάζ από το kozanimedia.gr

η φωτογραφία είναι του Χρήστου Μπλέτσου


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.