Αυτοδύναμη Οικογενειοκρατία! Παιδιά, ανίψια και… δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ!



samaras_310_182_280_160Σαν να μην πέρασε μια μέρα αφού η οικογενειοκρατία καλά κραττεί στη ΝΔ. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της, Αντώνης Σαμαράς χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του αποτελεί την τρίτη γενιά στη Βουλή μετά τον παππού του και τον θείο του.

Το στοιχείο της «διαδοχής», αλλά και η παρουσία πολλών ανθρώπων του Τύπου δεσπόζουν στα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Τα ψηφοδέλτια του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά εμπεριέχουν «ηχηρά» επώνυμα παλιών, ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που διετέλεσαν και υπουργοί. Δεν πρόκειται φυσικά για τους ίδιους, αλλά για για νεότερα στενά, συγγενικά τους πρόσωπα.

Στην Καρδίτσα μάλιστα διεκδικούν την προτίμηση των ψηφοφόρων δυο πρόσωπα, από αυτά που ενσαρκώνουν το ιδιότυπο… «κληρονομικό δίκαιο», το οποίο κυριαρχεί ακόμη στα περισσότερα «πεδία» της εγχώριας πολιτικής ζωής. Πρόκειται για το Νίκο Αναγνωστόπουλο, γιο του παλιού υπουργού Θόδωρου Αναγνωστόπουλου και τον Παύλο Σιούφα, εξάδελφος του παλιού υπουργού (και προέδρου της Βουλής στα χρόνια 2007-09), Δημήτρη Σιούφα.

Στην Κορινθία κατέρχεται ο Χρήστος Δήμας, γιος του παλιού υπουργού, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης νυν αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα. Στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθήνας θέτει υποψηφιότητα ο Διονύσης Παπαδόγγονας, γιός του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός.

Στη Β’ Αθήνας ο Γιάννης Κοραχάης, είναι γιός του πρώην βουλευτή – δημοσιογράφου Βασίλη Κοραχάη, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).

Η δυναστεία Κεφαλογιάννη

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια κατέρχεται η Ολγα Κεφαλογιάννη, κόρη του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Η κυρία Κεφαλογιάννη δεν είναι βεβαίως νέα στην πολιτική, καθώς είχε εκλεγεί βουλευτής στο Ρέθυμνο, το 2007 και 2009. Από το Δεκέμβριο του 2009, η Ολγα Κεφαλογιάννη ασκεί χρέη τομεάρχη τουριστικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι και μέλος δυο επιτροπών της Βουλής. Αυτή τη φορά όμως η οικογένεια Κεφαλογιάννη εκπροσωπείται στα ψηφοδέλτια και από τρίτο πρόσωπο, εκτός από τον ανηψιό Μανώλη Κεφαλογιάννη που εκλέγεται επί χρόνια στο Ηράκλειο: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του παλιού πολιτικού και υπουργού, θέτει υποψηφιότητα στο Ρέθυμνο από το οποίο «μετακόμισε» σε αυτήν την εκλογική μάχη η εξαδέλφη του Ολγα.

Βγάζουν δική τους… εφημερίδα

Πληθωρική στα ψηφοδέλτια είναι και η παρουσία δημοσιογράφων, με βασικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι θέτουν υποψηφιότητα πολλοί άνθρωποι του Τύπου της περιφέρειας. Από τα ονόματα που δεν παίρνουν για πρώτη φορά το «βάπτισμα του πυρός», ο Μανώλης Μαυρομμάτης φιλοδοξεί να μπει για πρώτη φορά στο Εθνικό Κοινοβούλιο -είχε εκλεγεί για δύο θητείες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- θέτοντας υποψηφιότητα στη Α’ Αθήνας κι η Σοφία Βούλτεψη στη Β’ Αθήνας.

Στην ίδια περιφέρεια κατέρχονται επίσης η Αννα Καραμανλή και η Τάνια Ιακωβίδου. Στην Α’ Πειραιά, η Μαρία Τσέγια. Στην Α’ Θεσσαλονίκης η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου. Στη Βοιωτία ή Αρια Αγάτσα, που ως γνωστόν είναι νέα «μεταγραφή» της Νέας Δημοκρατίας, από το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα άλλα, με τη… δημοσιογραφική αποκέντρωση η Νέα Δημοκρατία τα πηγαίνει καλά! Υποψήφιοι και υποψήφιες είναι: Η «παλιά» Νατάσα Ράγιου και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαϊα, η Χριστίνα Σερεπίσιου (Αιτωλοακαρνανία), ο Παντελής Μαραβέλλας (Δωδεκάνησα), η Ματίνα Ρέτσα (Εύβοια), ο Ζήσης Πάτσικας (Ημαθία), η Ελένη Κουντουράκη και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο Ηράκλειο, η Κατερίνα Ζάχειλα (Λάρισα), η Ελένη Βλάσση (Λασίθι), ο Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησία), ο Ιμάμ Μουσταφά (Ροδόπη).

Ειδικές κατηγορίες

Στις Σέρρες κατέρχεται η Φωτεινή Αραμπατζή, κόρη του εκδότη της εφημερίδας Σερραϊκό Θάρρος και σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη.

Τέλος, μια ειδική κατηγορία… καταλαμβάνει μόνος του ο Ανδρέας Ψυχάρης, γιός του δημοσιογράφου και μεγαλομετόχου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος εγκαταλείπει το διπλωματικό σώμα για να πολιτευθεί στην Α’ Αθηνών.

www.iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.