Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος!



tsoxatzopoylosΆνδρες της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ συνέλαβαν πριν από λίγο στο σπίτι του τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές για την πλημμεληματική κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στη δήλωση για το οικονομικό έτος 2009, που υποβλήθηκε το 2010, ενώ ο κ. Μπρης ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τού πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005.

Η δικογραφία σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου σχηματίστηκε ύστερα από διαβίβαση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων επανελέγχου που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, που εστάλη στο Εφετείο, στη δήλωση δεν περιλαμβάνεται το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ κάποια παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο εισαγγελέας τέλος ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του στον πρώην υπουργό, που αφορούν χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και δέσμευση του ακινήτου στην Ακρόπολη.

newsbeast

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.