Ικανοποίηση του ΕΒΕ Κοζάνης σχετικά με θέματα του κλάδου της γούνας



epimelhthrio_kozanis645Ικανοποιήθηκε τελικά το πάγιο αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης (ΕΒΕ), του Συνδέσμου Γουνοποιών και Γουνεμπόρων Σιάτιστας και των γουνοποιητικών επιχειρήσεων – μελών του ΕΒΕ της περιοχής για επέκταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», με αντικείμενο την προώθηση της απασχόλησης ανέργων και τη διατήρηση θέσεων εργασίας στον κλάδο της γούνας, συνολικού προϋπολογισμού 5.900.000 ευρώ, μετά τις αποτελεσματικές ενέργειες των συνεργαζόμενων φορέων που αποτελούν τη Δομή στήριξης του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση που υποβλήθηκε στο Δ.Σ του ΟΑΕΔ, την οποία υπογράφουν το ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κοζάνης και η ΑΝΚΟ Α.Ε  και έτσι αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα η χρηματοδότηση του προγράμματος, που αποτελεί σημαντική στήριξη στο κλάδο της γούνας,από το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007-2013.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και το τμήμα Γουνοποιών αυτού, λαμβάνοντας υπόψη:

-τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που διαχρονικά πλήττουν την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και που κατά την τελευταία περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης, εντάθηκαν απειλώντας την κοινωνική συνοχή της περιοχής,

-τα χαρακτηριστικά του κλάδου της γούνας που αποτελεί δραστηριότητα με σημαντική βαρύτητα ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Βοΐου, αναφορικά με τον αριθμό των απασχολουμένων και την εξάρτηση της τοπικής οικονομίας απ’ αυτόν,

-τις προτεραιότητες του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007 – 2013», το οποίο δίνει έμφαση στην μεσο – μακροπρόθεσμη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που υφίσταται τις συνέπειες απρόβλεπτων τοπικών και τομεακών κρίσεων που συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση, ομόφωνα αποφάσισε τη συντονισμένη παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κοζάνης  στην Ομάδα Συνεργαζομένων Φορέων που αποτελεί τη Δομή Στήριξης του Προγράμματος, με αποτέλεσμα το αίσιο τέλος  σε μια χρόνια διεκδίκηση του ΕΒΕ για τις επιχειρήσεις – μέλη του  που προέρχονται από τον κλάδο της Γούνας της περιοχής Βοίου.

Με αφορμή τη θετική έκβαση της πρότασης, επισημαίνεται ότι η Διοίκηση  του ΕΒΕ προτίθεται οργανωμένα και τεκμηριωμένα να προωθήσει πρωτοβουλίες και προτάσεις και για άλλους κλάδους της επιχειρηματικής- οικονομικής δραστηριότητας στην Π.Ε Κοζάνης, όπως για τον κλάδο του μαρμάρου των σιδηροκατασκευών, αλλά και των τροφίμων κ.α., που θα πρέπει να στηριχθούν  με συντονισμένες παρεμβάσεις  των τοπικών αναπτυξιακών Φορέων.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.