Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν θα γίνει Κέντρο στη Νεάπολη αφού δεν το θέλει η κοινωνία. Να ξεκινήσουμε απ΄ την Αττική»

koukoulopoulos_paris65467uj

«Εφόσον η τοπική κοινωνία δεν θέλει να γίνει Κέντρο Υποδοχής στη Νεάπολη φυσικά και δεν πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να βιάζουμε κοινωνίες να κάνουν ό,τι δεν θέλουν, αλλά ειδικά στο θέμα αυτό πρέπει να προχωρήσουμε με συναίνεση και διάλογο».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ και την εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» για το θέμα της δημιουργίας των Κέντρων Υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι «μπορούμε να ξεκινήσουμε, και άμεσα, από εκείνες τις περιοχές όπου υπάρχει η ανάλογη βούληση της Δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να τηρούνται για τα Κέντρα αυτά τρεις βασικοί και αδιαπραγμάτευτοι κανόνες.

Οι κανόνες της ασφάλειας, της υγιεινής και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κανόνες που μπορούμε να κατοχυρώσουμε και να διασφαλίσουμε θεσμικά, έτσι ώστε αυτά τα Κέντρα να είναι πραγματικά κέντρα φιλοξενίας.

Και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσει από την Αττική με τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων, τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας πριν αρχίσουμε την προώθηση αυτών των ανθρώπων στα Κέντρα που θα δημιουργηθούν στη συνέχεια σε άλλα σημεία της χώρας».

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.