300.000 ευρώ έχασε το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας – Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ!



tei_koz3456363Την αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων, πλην της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΤΕΙ), που συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως, μετά το “κούρεμα” των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Παιδείας, να υπογραφεί ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012 και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από το αποθεματικό του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από το “κούρεμα”.

Επίσης ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης του ταμειακού υπολοίπου για να εξοφληθούν όλες οι δαπάνες του 2011 , ενώ θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόθεση των προέδρων των ΤΕΙ είναι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς, όπως αναφέρουν στην απόφασή τους, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις προαναφερόμενες , ελάχιστες, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, προϋποθέσεις, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και την ευθύνη μη λειτουργίας των Ιδρυμάτων θα πρέπει να την αναλάβει το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των 150 εκατομμυρίων ευρώ, “κουρεύτηκαν” τα 100 εκατομμύρια και μάλιστα στις 9 Μαρτίου.

Ενδεικτικά οι πρόεδροι αναφέρουν ότι το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης χάνει με το “κούρεμα” 7,9 εκατ. ευρώ, της Πάτρας 5 εκατ. ευρώ, της Καβάλας 6 εκατ. ευρώ, της Αθήνας 9,1 εκατ. ευρώ , Δυτικής Μακεδονίας 300.000 ευρώ και Σερρών 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο Χρόνος

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.