«Επικίνδυνο το κέντρο μεταναστών» λέει ο ιατρικός σύλλογος Κοζάνης



METANASTESS_535_355Κάθετα αντίθετος «με τον εγκλεισμό μεταναστών στο στρατόπεδο της Νεάπολης» είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης γιατί, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του η ενέργεια αυτή «θέτει σε σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους μετανάστευες όσο και τους κατοίκους της περιοχής του Βοίου», ενώ συντάσσεται με την τοπική κοινωνία προκειμένου η απόφαση της κυβέρνησης να καταστεί ανενεργός και θέτει «προ των ευθυνών τους, τους εμπνευστές και σχεδιαστές αυτού του επικίνδυνου εγχειρήματος».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι η πλειονότητα των λαθρομεταναστών (ποσοστό 84,44%) πάσχει από την παρασιτική λοίμωξη της ελονοσίας, ενώ ένας στους δύο (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, επίσης, σε ποσοστό 60% οι μετανάστες διαγιγνώσκονται με τυφοειδή πυρετό και το ποσοστό των φορέων της ηπατίτιδας Β φθάνει στο 35,29%. Τέλος επισημαίνει ότι από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οι λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται ως μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.