Ολοκλήρωση των τμημάτων Φλώρινα – Νίκη και Κορομηλιά – Κρυσταλοπηγή σε 30 μήνες



egnatia_odos_neos_dromosΤην άμεση έναρξη των εργασιών στους δύο κάθετους άξονες Φλώρινα – Νίκη και Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφτηκε χτες τα αντίστοιχα εργοτάξια.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα τα δύο τμήματα των καθέτων αξόνων της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή σε επίπεδο μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων και να αποκτήσει διέξοδο στις βαλκανικές χώρες και στην Ευρώπη, δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στα εργοτάξια και συζήτησε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών. Πρόσθεσε ότι τα έργα θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας στη Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή που πλήττεται όσο καμία άλλη από την ανεργία. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι το προσεχές καλοκαίρι που οι εργασίες θα βρίσκονται στην αιχμή, θα απασχολούνται περί τα 500 άτομα.

Η διάρκεια εκτέλεσης των έργων είναι 30 μήνες, αλλά σε κάθε περίπτωση τα δύο έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2015. Βεβαίως, το τμήμα Φλώρινα – Νίκη, συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων, επειδή είναι πεδινό τμήμα μπορεί να τελειώσει νωρίτερα, ενώ μεγαλύτερου μήκους και πιο ανάγλυφο είναι το τμήμα Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή.

Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των δύο έργων υπογράφτηκαν τον περασμένο χειμώνα, αλλά φυσικά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατο να αρχίσουν οι εργασίες. Αυτή την περίοδο εγκαθίστανται οι ανάδοχοι, οι οποίοι δέχονται αιτήσεις προσωπικού για πρόσληψη και ξεκινούν τις εργασίες, οι οποίες θα κορυφωθούν οι καλοκαίρι. Το Τμήμα Κορομηλιά – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή είχε αρχικό προϋπολογισμό 140 εκ. ευρώ και συμβατοποιήθηκε με 120 εκ. ενώ το τμήμα Φλώρινα – Νίκη είχε αρχικό προϋπολογισμό 80 εκ. ευρώ και συμβατοποιήθηκε με 70 εκ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στον αυτοκινητόδρομο Ε 65, για τον οποίο είπε διακόπηκε λόγω διακοπής χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ολοκλήρωση του PSI και με την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών θα χρηματοδοτηθεί το έργο από τις τράπεζες και θα ξαναρχίσει.

Στη χτεσινή περιοδεία στα εργοτάξια, τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη συνόδευαν ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Εγνατία Οδός Α.Ε. Γιώργος Τσιτουρίδης και ο υπεύθυνος των δύο τμημάτων Νίκος Ραχανιώτης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.