Στο στρατόπεδο «Ρωμανέλη» τα αδέσποτα της Κοζάνης!



adespota_kozanis234terhgeht5Όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μεταφερθούν τα αδέσποτα της Κοζάνης στο στρατόπεδο «Ρωμανέλη», στο Δρέπανο, κινεί ο Δήμος Κοζάνης, ενώ οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν ήδη από χθες. Σταδιακά θα γίνει η μεταφορά των αδέσποτων σκυλιών της Κοζάνης στο χώρο του στρατοπέδου, ενώ ακολούθως σε συνεργασία με κτηνιάτρους τα ζώα θα στειρώνονται και θα αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως προβλέπει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Στην παρούσα φάση ο δήμος συνεργάζεται τόσο με ιδιώτη κυνοκομείου (τον κ. Δημήτρη Λιάνα, ο οποίος και φιλοξενεί περί τα 300 αδέσποτα), όσο και φιλοζωικά σωματεία (το σωματείο «Στοργή»). Η σύμβαση του Δήμου με τον ιδιώτη είναι τρίμηνης διάρκειας. Όπως τονίζει ο κ. Αποστολίδης ο νόμος είναι ξεκάθαρος και για το λόγο αυτό γίνονται οι διαδικασίες ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να είναι σε θέση ο χώρος να υποδεχθεί τα αδέσποτα σκυλιά.

Στόχος είναι να προστατευθούν όσο το δυνατόν τα ίδια τα ζώα, στα οποία θα δοθεί η απαραίτητη φροντίδα (τροφή, περιποίηση), ενώ το κυριότερο είναι η διαδικασία στείρωσής τους, ώστε να μην μπορούν να αναπαραχθούν και να διαιωνίζεται έτσι ένα σοβαρότατο πρόβλημα με την παρουσία πολλών αδέσποτων στους δρόμους της πόλης. Τα αδέσποτα ζώα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για κάθε σύγχρονη πόλη, ενώ και στην Κοζάνη η παρουσία τους είναι εντονότατη, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δημιουργώντας και προβλήματα.

Ο Δήμος Κοζάνη συνεργάζεται με τρεις κτηνιάτρους , οι οποίοι και σε δικό τους χώρο στειρώνουν τα ζώα, στα οποία τοποθετείται και το ειδικό τσιπάκι, όπως ορίζει η νομοθεσία. Ο νόμος ορίζει ότι το ζώο αφού στειρωθεί και έπειτα θα αφεθεί ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον, για αυτό και το χρονικό περιθώριο το οποίο θα παραμένουν τα ζώα στο στρατόπεδο «Ρωμανέλη» είναι αδιευκρίνιστο στην παρούσα φάση. Την ευθύνη για τη φροντίδα τους, ωστόσο, θα την έχει ο Δήμος Κοζάνης και το προσωπικό του.

Το ρεπορτάζ από τον Πρωινό Λόγο

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.