5 γελοίοι μύθοι για το σεξ που (μάλλον) πιστεύεις ακόμα!



zeugari_ksaplomeno08707Είσαι σίγουρος ότι όλα όσα ξέρεις για το σεξ είναι αλήθεια και όχι μύθοι που πιστεύεις, χωρίς καν να μπεις στον κόπο να τους τσεκάρεις; Το κάναμε εμείς για σένα. Για δες…

1. Το σεξ πουλάει

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το σεξ έχει μια απίστευτη δύναμη να τραβάει την προσοχή. Βάλε γυμνό και θα κάνεις τα βλέμματα να κολλήσουν στην οθόνη. Εγγυημένα. Αυτό συνέβαινε πάντα και στην εποχή των γονιών μας και στην εποχή των παππούδων μας. Αν θέλεις επομένως να πουλήσεις κάτι (από μια μπύρα μέχρι ένα αυτοκίνητο), ένα καυτό γυμνό κορμί, θα βοηθήσει να γίνει η διαφήμισή σου γνωστή. Το προϊόν σου;

Όμως…

Αν και το σεξ είναι ένας εγγυημένος τρόπος να τραβήξεις την προσοχή, δεν σημαίνει ότι μια σέξι διαφήμιση θα εκτινάξει τις πωλήσεις σου. Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι λιγότερο από το 10% των ανδρών που είδαν διαφημίσεις με γυμνές γυναίκες μπορούσαν να θυμηθούν το όνομα του διαφημιζόμενου προϊόντος. Κακό αυτό, ε; Κι αν αυτό συμβαίνει στους άντρες (που τους κάνουν πλύση εγκεφάλου με το γυμνό από μικρή ηλικία), φαντάσου τι γίνεται με τις γυναίκες.

2. Η σεξουαλικότητα αντρών και γυναικών κορυφώνεται σε διαφορετική ηλικία

Έχουμε ακούσει διάφορες παραλλαγές του μύθου που ισχυρίζεται ότι ενώ οι άντρες φτάνουν στην κορύφωση της σεξουαλικής τους δραστηριότητας στην εφηβεία και στα πρώτα 20’s , οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τριάντα ή και αργότερα για να τους συμβεί κάτι αντίστοιχο.

Ο μύθος οφείλει την ύπαρξή του στο γεγονός ότι η τεστοστερόνη κορυφώνεται στους άντρες στα 18 και τα οιστρογόνα στις γυναίκες αργότερα.

Όμως…

Σύμφωνα με τον Dr Marc Goldstein του Πανεπιστημίου Cornell, η κορύφωση των ορμονών δεν έχει σχέση με τη σεξουαλική όρεξη. Οι ανθρώπινες ορμόνες δεν φτάνουν σε ένα pick και μετά… τσαφ, απλώς σκάνε. Η σεξουαλική κορύφωση έχει να κάνει περισσότερο με την στάση σου απέναντι στο σεξ και με την σεξουαλική εμπειρία σου και αυτός είναι ο λόγος που εκατομμύρια νέοι άντρες περνάνε αμέτρητες ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους  “ξοδεύοντας” τη σεξουαλικότητά τους στο διαδικτυακό πορνό.

Οι γυναίκες από την άλλη νιώθουν πιο άνετα με τη σεξουαλικότητά τους σε μεγαλύτερη ηλικία, γιατί έχουν απαλλαγεί πλέον (λέμε τώρα) από το άγχος μήπως τις πούνε “εύκολες” ή “εξώλης” αν δεν ακολουθούν τα κοινωνικά στερεότυπα.

3. Οι φοιτητές “ξεσαλώνουν” και τα δοκιμάζουν όλα!

Αν οι γονείς σου δεν σε άφηναν να κάνεις βήμα χωρίς αυτούς στην εφηβεία και ήθελαν να έχουν τον έλεγχο όχι μόνο των πράξεων αλλά και των σκέψεών σου, το πιο πιθανό είναι να δεις τη φοιτητική ζωή σαν μια ευκαιρία να γευτείς (επιτέλους) την ελευθερία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις ό,τι ώρα θέλεις, να βγεις έξω και να γυρίσεις ό,τι ώρα θέλεις, να πιεις όσο θέλεις και να πειραματιστείς σεξουαλικά με όποιον και όπως θέλεις. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να μην μένεις με τους γονείς σου!

Όμως…

Δεν συμβαίνει αυτό σε όλους. Αν δεν ένιωθες σαν το λιοντάρι στο κλουβί στην εφηβεία σου και είχες την ευκαιρία να την ζήσεις φυσιολογικά και να κάνεις τα “δικά” σου, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο των γονιών σου, θα περάσεις πιο νορμάλ τα φοιτητικά σου χρόνια, όμορφα και διασκεδαστικά, ναι,  αλλά χωρίς υπερβολές. Εξάλλου θες και χρόνο για να διαβάζεις.

4. Αν κάνεις σεξ, μένεις έγκυος αμέσως!

Θα το έχεις δει σίγουρα σε ταινίες: Γυναίκα, χωρίς σταθερή σχέση, ανακαλύπτει ότι είναι έξι εβδομάδων έγκυος. Είναι σίγουρη ότι το παιδί είναι του τύπου με τον οποίο έκανε σεξ πριν από έξι ακριβώς εβδομάδες… Αλήθεια;

Όμως….

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Ως γνωστόν τα σπερματοζωάρια δεν πεθαίνουν με το που ντύνεσαι και κουμπώνεις το φερμουάρ σου! Παραμένουν ζωντανά και ζωηρά ακόμα και πέντε μέρες ή μια εβδομάδα μετά την εκσπερμάτιση, περιμένοντας την ευκαιρία να κάνουν “ντου” στο ωάριο που “κολυμπάει” αμέριμνα. Αν λοιπόν, κυρίες μου, κάνατε σεξ την εβδομάδα της ωορρηξίας σας, ο τυχερός (;) μπαμπάς μπορεί να είναι κάθε άντρας με τον οποίο ήρθατε σε επαφή στο διάστημα των συγκεκριμένων 7 ημερών!

5. Στους άντρες αρέσει το περιστασιακό σεξ, ενώ οι γυναίκες προτιμούν να κάνουν σεξ όταν είναι σε μια σχέση

Ναι, καλά! Στις ταινίες, ίσως, όχι όμως και στην πραγματική ζωή. Μισός αιώνας φεμινισμού δεν φαίνεται να έχει αλλάξει αυτή την άποψη που θέλει τις γυναίκες να σκέφτονται το σεξ μόνο ρομαντικά, ενώ οι άντρες να το θεωρούν τίποτα περισσότερο από μια εκτόνωση της στιγμής.

Όμως…

Η Terri Conley, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Michigan, αποφάσισε να ψάξει λίγο περισσότερο το θέμα. Βρήκε λοιπόν ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν θα έλεγαν “όχι” σε μια βραδιά πάθους με κάποιον, χωρίς δεσμεύσεις, αρκεί να χρησιμοποιούσαν προφύλαξη και ο ερωτικός τους σύντροφος να ήταν ελκυστικός. Η διαφορά με τους άντρες (ναι, υπήρχε μία) δεν ήταν στην δέσμευση αλλά στο πόσο πιο δύσκολο ήταν να έρθει μια γυναίκα σε οργασμό.

Και αν πιστέψουμε στη θεωρία της ευχαρίστησης, η επιθυμία να κάνουμε σεξ προέρχεται από την ευχαρίστηση που μας προκαλεί η πράξη. Αν το σεξ με κάποιον δεν σε ευχαριστεί αρκετά, γιατί να το κάνεις;

cosmo.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.