Διαλέξεις σε δημοτικά της Κοζάνης για την εξερεύνηση του μικρόκοσμου…!



a1117_copyΣυνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της Κοζάνης, σε μια προσπάθεια σύνδεσης της τριτοβάθμιας με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Δρ. Ανδρέας Ιορδανίδης, πραγματοποίησε διάφορες διαλέξεις στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των 9ου, 10ου και 12ου  Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης.

Σε άριστη συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Δασκάλους των τάξεων αυτών, οργανώθηκαν πρωτότυπες παρουσιάσεις με αντικείμενο: α) την εξερεύνηση του μικρόκοσμου με χρήση του μικροσκοπίου και β) τη χρήση των ορυκτών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν προσαρμοσμένες στο γνωστικό υπόβαθρο των μαθητών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν όμορφα ορυκτά από την εξαιρετική συλλογή των εργαστηρίων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και εργαστηριακές συσκευές του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

Το έλλειμμα που υπάρχει στην διδαχή των γεω-επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καλύφθηκε εν μέρει με αυτόν τον πρωτότυπο, ψυχαγωγικό τρόπο.

Από την εφημερίδα «Θάρρος»

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.