Τρεις, ο κούκος και το MEGA – Το χρονικό της σημερινής Βενιζελιάδας!



0a1if9ioΣτη προηγούμενη ανάδειξη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το 2007 το συνέδριο είχε γίνει στο ΣΕΦ και είχε γεμίσει όλο το γήπεδο!
Σήμερα η αίθουσα που συνεδριάζανε χωράει δεν χωράει 1000 άτομα. Αν δεν είχανε και το MEGA να τους προβάλλει τόσο κραυγαλέα στο πανελλήνιο, πολύ λίγοι θα γνωρίζανε οτι σήμερα “εκλέγεται” ο Βενιζέλος νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με το σύνθημα “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό” και ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της εθνικής συνδιάσκεψης όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες. Χθες η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία, από χθες άρχισε η αλλαγή της εικόνας της χώρας, είπε ο κ. Βενιζέλος.
Επιθέση, εξαπέλυσε στα Μέσα ενημέρωσης αλλά και στη ΝΔ νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Με μία σύντομη αναφορά των πρώτων ετών της πολιτικής του διαδρομής ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας την «επόμενη μέρα» πρόσθεσε.
«Ο αγώνας δεν τελείωσε, είμαστε όμως σε έναν δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει». Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την συνεισφορά της κυβέρνησής του στο να καταλήξει η χώρα σε αυτό «το θετικό αποτέλεσμα», αναφερόμενος στο κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι «μίζερα» στήριξε τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού επί δύο χρόνια υπονόμευε κάθε προσπάθεια.

Τόνισε δε ότι σήμερα το δίλημμα για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα» αναφερόμενος στη μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια στο «κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα».

«Θα είμαστε και πάλι μαζί στον κοινό αγώνα. Από μετερίζια, διαφορετικά αλλά και πάλι κοντά». «Τα τελευταία χρόνια βρέθηκα σε ρόλους που με έφεραν σε απόσταση και σε ρόλους δύσκολων αποφάσεων. Αλλά, περισσότερο, σε απόσταση που διάνυσα για να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα την ιστορική μείωση του χρέους και ευχαρίστησε υπουργούς, αφανείς τεχνοκράτες καθώς και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

O Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση και στα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας χαρακτηριστικά “μην αγοράζετε τα όσα σας λένε τα ΜΜΕ, η τρόικα, οι εταίροι και οι δανειστές μας”.

Μάλιστα στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον τραγουδιστή Νταλάρα ενώ άφησε αιχμές για το τηλεοπτικό κανάλι Mega.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ενώ αρκετοί…κυρίως γυναίκες μέλη του ΠΑΣΟΚ δάκρυζαν!

Επίθεση με γιαούρτι στον Βενιζέλο

Γιαούρτι πέταξε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ένας συνταξιούχος σύνεδρος του κινήματος. Ενώ ο κ.Βενιζέλος ήταν μέσα στην αίθουσα και προχωρούσε για να βγει από αυτήν μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, ένας συνταξιούχος τον πλησίασε και του πέταξε γιαούρτι ενώ του φώναζε θυμωμένος για τις περικοπές στις συντάξεις.

Ο υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από την αίθουσα για να αλλάξει αφού σε λίγο θα μιλήσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Ίσως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να είναι τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει σχεδόν πάνω από 200 υπογραφές από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Λίγο πριν την έναρξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε δήλωση με την οποία στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την στήριξη τους προς τον Ευάγγελο Βενιζελό εξέφρασαν και η κ.Φώφη Γεννηματά και ο κ.Γιάννης Διαμαντίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χρήστος Παπουτσής φαίνεται να έχει “μαζέψει” μέχρι τώρα σχεδόν 60 υπογραφές και όπως όλα δείχνουν δεν θα καταφέρει να πάρει την υποψηφιότητα για την προεδρία.
Από την άλλη η νεολαία του ΠΑΣΟΚ έχει συγκεντρώσει 2.500 υπογραφές μελών της από όλη την Ελλάδα και με ένα κείμενο υπό τον τίτλο “Νέα μεταπολίτευση, Νέα Ελλάδα, Νέα Κεντροαριστερά”, δηλώνει πως δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψηφίους.
Πάντως το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος έχει αποφασίσει πως εκλογές θα γίνουν ακόμη και με ένα υποψήφιο.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος θα γίνει αύριο, Κυριακή.
Οι εργασίες του Σαββάτου ξεκίνησαν στις 12:50 δηλαδή με δύομιση ώρες καθυστέρηση, ως συνήθως πάνε με ώρα ΠΑΣΟΚ!
Αρκετά αργοπορημένοι και με μικρή διαφορά έφτασαν στον χώρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μπαίνοντας στην αίθουσα ο Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

Την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη των Eυρωπαίων, αλλά και των ανά τον κόσμο Σοσιαλιστών προς την Ελλάδα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και προς τον νυν και τον επόμενο πρόεδρο του Κινήματος, εξέφρασαν στον χαιρετισμό που απηύθυναν οι Χανς Σβόμποντα και Λουίς Αγιάλα, κατά την έναρξη των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χ. Σβόμποντα, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, για τη «μεγάλη προσπάθεια για έξοδο από τα αδιέξοδα».

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, θα τα καταφέρουμε» τόνισε και σημείωσε ότι η χώρα είναι μέρος της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και έτσι θα παραμείνει.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λ. Αγιάλα, σημείωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό της χώρας και των πολιτών της «που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, τις οποίες προκάλεσε μία διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και υπέστησαν τις σφοδρότερες συνέπειες αυτής της κρίσης».

Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η Εθνική Συνδιάσκεψη.
Από νωρίς το πρωί μέλη του κινήματος άρχισαν να φτάνουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να γίνουν οι εγγραφές και φυσικά να κάνουν τα γνωστά τους…πηγαδάκια.

tromaktiko

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.