Η πολυσυζητημένη Lana Del Rey… Άρθρο της Κατερίνας Καράτζια για το kozaniLife.gr



LanaDelRey-e1315595887568Άρθρο της Κατερίνας Καράτζια

Σίγουρα κάπου θα την πήρε το μάτι σας γιατί παίζει ακατάπαυστα σε πολλά μουσικά sites, youtube, facebook  και μουσικά κανάλια.   Η πολυσυζητημένη τους τελευταίους μήνες  αμερικανίδα τραγουδίστρια Lana Del Rey ή αλλιώς Elizabeth Woolridge Grant γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 1986.

Βλέποντάς τη, μας παραπέμπει σε χολιγουντιανή σταρ παλαιού τύπου, ή άλλες φορές σε pin up girl της δεκαετίας του ’50, όλα συνδυασμένα με ένα αμερικάνικο rock- country style με γερές δόσεις  ερωτισμού. Η φωνή της συνδυάζει κάτι το αιθέριο και μελαγχολικό με rock χρωματισμούς τύπου Stevie Nicks. Την περιγράφουν ως Gangsta Nancy Sinatra ενώ η ίδια αναφέρει στις επιρροές της ονόματα όπως του Elvis Presley  και του Kurt Cobain.

Τη μουσική και τους στίχους τους γράφει η ίδια με στοιχεία από Indie pop, Adult alternative, sadcore. Mέχρι τώρα κυκλοφόρησε δυο album, τον Ιανουάριο του 2010 το Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant και τον Ιανουάριο του 2012 το Born to Die. Νωρίτερα το 2008 είχε κυκλοφορήσει ένα EP με τίτλο Kill Kill. Πρώτο single του album Born to Die είναι το Video Games και δεύτερο το  Born to Die. Παράλληλα η όμορφη αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Next Model Management. To 2011κέρδισε βραβείο στα Q Awards ως Qs Next Best Thing.

H Lana Del Rey μας έχει εντυπωσιάσει. Απομένει να δούμε αν η πορεία της στο χώρο της μουσικής συνεχιστεί με τον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό.  

Παρακάτω τη βλέπουμε σ’ ένα από τα αγαπημένα μου tracks το Blue Jeans.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.