Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί σε όλα τα ταμεία!



Farmakeio_psaxnei_farmaka_sta_rafiaΤην απόφασή τους να σταματήσουν από την 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας.

Οι φαρμακοποιοί, σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την λύπη τους για την απόφαση που αναγκάστηκαν να λάβουν και δηλώνουν αγανακτισμένοι με την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των κυβερνόντων.

“Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό” αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

“Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζουν στον κόσμο τους”, τονίζουν και προσθέτουν πως “οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία”.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί, “αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας”.

“Αν πράγματι ενδιαφέρονται έστω και στο ελάχιστο για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, τους καλούμε να σταματήσουν την υποκρισία και τον λαϊκισμό και να πάψουν να επιβαρύνουν συνεχώς τα φαρμακεία με νομοσχέδια και Υπουργικές αποφάσεις”, αναφέρουν.

“Οτιδήποτε διαφορετικό ειπωθεί από αυτούς που έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το κοινωνικό κράτος, ως δικαιολογία για την σημερινή κατάσταση θα είναι όχι μόνο αισχρό και απαράδεκτο, αλλά πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας”, καταλήγουν.

Σημειώνεται ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29/2 στις 17:00 στο ξενοδοχείο Intercontinental.

news247

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.