Κοζανίτικη Αποκριά: Ένα 12ήμερο διασκέδασης, γλεντιού και κάθαρσης



apokria_stin_kozaniΤην Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου, άρχισε κι επίσημα η Κοζανίτικη Αποκριά!

Αρχίζει ένα 12ήμερο διασκέδασης, γλεντιού και κάθαρσης… Κάθε μέρα ανάβει ένας Φανός σε μια γειτονιά της Κοζάνης και χορεύουν στην Κεντρική Πλατεία χορευτικά από όλη την Ελλάδα.

Για 12 μέρες στην Κοζάνης εκδηλώνεται μια πανδαισία ελληνικού πολιτισμού και αυθεντικής μακεδονικής κουλτούρας.

Αποκορύφωμα φυσικά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς (4-6 Μαρτίου). Την Κυριακή της «Τρανής Αποκριάς» γίνεται η παρέλαση (το μεσημέρι) με τεράστιες ιδιαιτερότητες και σάτιρα και το βράδυ ανάβουν και οι 15 περίπου Φανοί σε 15 γειτονιές της πόλης της Κοζάνης.

Ο καθένας μοναδικός για τον χαρακτήρα του και το καυστικό χιούμορ που διακρίνει τους Κοζανίτες. Τραγούδια με το Κοζανίτικο Ιδίωμα και ζωντανά χάλκινα πνευστά συνθέτουν τι σκηνικό των Φανών με εκατοντάδες και χιλιάδες πλήθους να χορεύει γύρω τους!!!

Είναι μια εκδήλωση που αρμόζει όσο ποτέ άλλοτε στους Έλληνες τις δύσκολες μέρες που διανύουμε… Είναι ένα αυθεντικό ελληνικό υπαίθριο γλέντι που κρατάει εδώ και αιώνες στην Κοζάνη, μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Υπάρχει για να ξεχνάμε τις έννοιες και τα προβλήματα της εποχής. Είναι κάτι που πρέπει να το βιώσεις για να το καταλάβεις και να το αγαπήσεις και κάτι που δεν χρειάζεται να το απαθανατίσεις γιατί αν το βιώσεις θα μείνει ριζωμένο στην μνήμη και στην καρδιά σου…

madata.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.