Πρόστιμο 50.000 ευρώ από το ΕΣΡ στο West Channel για το Night Quiz!

esr_bannerΠρόστιμα συνολικού ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε χθες το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Ειδικότερα, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε δύο πρόστιμα στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna ένα ύψους 15.000 ευρώ και ένα ύψους 30.000 ευρώ, στην πρώτη περίπτωση για συμμετοχή ανηλίκου στο τηλεοπτικό παιχνίδι Play & Win και στη δεύτερη περίπτωση για εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προλήψεων σε εκπομπή τηλεπώλησης.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για υπέρβαση ορίου διαφημίσεων στις 15/9/2011 κατά 26 λεπτά έναντι 12 λεπτών που προβλέπεται από το νόμο.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ για την προβολή της διαφήμισης με την «οζονοθεραπεία», την οποία το ΕΣΡ θεώρησε παράνομη, αφού για κάποιο χρονικό διάστημα προέβαλε την εν λόγω διαδικασία, παραπλανητικά ως φαρμακευτική.

Επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλονίκη TV για το τηλεπαιχνίδι Night Quiz, ενώ για το ίδιο πρόγραμμα το οποίο προβάλλεται και από τον τηλεοπτικό σταθμό West Channel νομού Κοζάνης επιβλήθηκε η κύρωση των 50.000 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση αξίζει να επισημανθεί ότι η κύρωση επιβλήθηκε για πολλαπλές παραβάσεις, ενώ για τη μετάδοσή της εν λόγω εκπομπής της 2ας/3/2011 επιβλήθηκε στο κανάλι η οριστική διακοπή μετάδοσης του τηλεπαιχνιδιού.

kozanimedia.gr

 

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.