Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην «άναρχη» απελευθέρωση του ωραρίου!

Farmakeio_psaxnei_farmaka_sta_rafiaΚλειστά παρέμειναν χθες το απόγευμα τα φαρμακεία στο Νομό Κοζάνης (σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και όλες τις υπόλοιπες πόλεις της περιοχής, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Ειδικότερα, τα φαρμακεία παρέμειναν κλειστά από τις 5.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, στις 8.30 μ.μ.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν εντονότατα στην «άναρχη», όπως τη χαρακτηρίζουν απελευθέρωση του ωραρίου, ενώ όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Στέργιος Βελονάς: «Συζητιέται για να ψηφιστεί τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου, την οποία και θεωρούμε απαράδεκτη. Εμείς αντιδρούμε στην άναρχη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών. Για το λόγο αυτό και κάνουμε μια στάση εργασίας για να συμπαρασταθούμε στον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο. Δεν υπάρχει απόφαση για να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε με τίποτα την άναρχη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Δεν μπορεί να ανοίγει ο καθένας χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, όποτε θέλει», όπως επίσης και ότι: «Είχε πει και παλαιότερα ο Υπουργός Υγείας, όσοι θέλουν να δηλώσουν να λειτουργούν και τα απογεύματα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ελάχιστοι αυτοί που δέχθηκαν».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με την τροπολογία παρακάμπτεται κάθε έννοια ασφάλειας στη χορήγηση των φαρμάκων από κουρασμένους φαρμακοποιούς, δεν υφίσταται ωράριο λειτουργίας ούτε και πίνακες διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων».

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι η τροπολογία αυτή έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Πρωινός Λόγος

 

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.