Γράμμα σε έναν υπεύθυνο που… δεν το έλαβε ποτέ! Της Βάσως Σολαχίδου



Ptolemaida_aerial_viewΜε μάτια βουρκωμένα(απ’ το κρύο) ,σας γράφω αυτήν την επιστολή σήμερα, μετά από 20 μέρες αντοχής, της κατοχής παγωνιάς εις την οικία μας. Εμείς εδώ ….ζούμε ακόμη!!Τις νύχτες, δε μπορούμε να κοιμηθούμε απ’ το κρύο, ούτε να κινηθούμε απ’ τον ενδυματολογικό εξοπλισμό που μας περιβάλλει.Οι μύτες μας ..δακρύζουν στην καλύτερη των περιπτώσεων, γιατί στην πλειοψηφία τους είναι βουλωμένες και μας εμποδίζουν την αναπνοή.Βασικά , ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ!

Εμείς εδώ στην Πτολεμαϊδα, σαν γνήσιοι απόγονοι ενός πολυμήχανου προγόνου, σκαρφιστήκαμε τρόπους για να ζεσταθούμε.

1)Φαγητά φούρνου!!
Δεν ξέρετε πόσο ευχάριστη αίσθηση είναι όταν ψήνεται το φαγητό και είναι αναμμένος ο φούρνος!

2)Δίαιτα με τσαγάκια ζεστά (εναλλακτικά και καμιά αχνιστή σουπίτσα,την αξία της οποίας ενθυμηθήκαμε εφέτος) και χουχούλιασμα μέσα στις χνουδωτές κουβερτούλες μας!!
…ποιος βγαίνει μέσα απ’τα σκεπάσματα ν’ανοίξει το ψυγείο;….

3)Κοινωνικοποίηση.
Παγώνεις; Πήγαινε για ένα ζεστό καφεδάκι σε κάποιο καφέ της πόλης, όπου μαζί με το αχνιστό ρόφημα σου προσφέρουν και μια ζεστή γωνίτσα!!

Εντός της οικίας μας γίνεται το «σώσε» .Κουβέρτες σέρνονται από κρεβάτι σε καναπέ κι’ από καναπέ σε κρεβάτι και τούμπαλιν.

Οι σκόνες παρασύρονται ενίοτε από κάποια άτιμη ακρούλα, κάποιας έρμης και ταλαιπωρημένης κουβερτούλας, συρόμενη βιαίως στο πάτωμα(μη χάσουμε λεπτό τη ζεστή θαλπωρή της χνουδωτής υφής της!) και εγκαθίστανται μαζί μας …επί του καναπέος!

Οι ιοί χορεύουν περιχαρείς εις την οικίαν μας καθότι δεν τολμούμε ν ’ανοίξουμε τις πόρτες να τους διαολοστείλουμε πρώτον και δεύτερον αν κάποιος …αγενής και τολμηρός θελήσει να το κάνει ….ατύχησε! Με το θερμόμετρο να χορεύει από το μείον 20 στο μείον 7 και τον πάγο εγκατεστημένο στις πίσω πόρτες , φαντάζει επιστημονική φαντασία ο …αερισμός της οικίας μας!

Αυτά τα ολίγα με τα δικά μας νέα .

Αν ρωτάς για τους γείτονες στη Φλώρινα, τα πράγματα είναι… μη χειρότερα!!

Έμαθες για τις πολικές θερμοκρασίες , τον ολικό παγετό ,την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την τιμή του πετρελαίου, το …αρνητικό εισόδημα των τελευταίων μηνών…. Αυτά τα …ολίγα!!

Εσείς πως είστε; Τα παιδιά σας πάνε στο σχολείο;

Εύχομαι να τη βγάλετε και φέτος καλά και για του χρόνου ….έχει η Ε.Ε. ράμματα για τη γούνα μας!!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!

Βάσω Σολαχίδου

από το eordaia.org

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.