Αλά… Γαλλικά η προβολή της Δυτ. Μακεδονίας!



ditiki_makedonia_map234Ένα πρωτότυπο τρόπο προβολής της Δυτικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τα μέλη της – εκ νέου σε λειτουργία – Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της σημαντικότατης έκθεσης με θέμα το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που παρουσιάστηκε στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2012 και είχε τίτλο: «Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτά το Λούβρο».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε  η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας από τους μυκηναϊκούς χρόνους έως την ύστερη αρχαιότητα, σε εννέα θεματικές ενότητες, η οποία περιελάμβανε περίπου 500 αριστουργήματα, αποτέλεσμα συνεργασίας Ελλήνων και Γάλλων ειδικών και είχε σκοπό να συστήσει στο κοινό του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου, τον αρχαιολογικό πλούτο του ελληνικού Βορρά, εν πολλοίς άγνωστο ακόμη, λόγω των αλλεπάλληλων σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και ανακαλύψεων των τελευταίων 30 χρόνων στη Μακεδονία. Μάλιστα, πολλά από τα εκθέματα μεταφέρθηκαν ειδικά για την έκθεση από τα μουσεία της Βεργίνας και της Αιανής.

Σε επαφή με 200 τουριστικά πρακτορεία

Παράλληλα με την έκθεση διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ της Γαλλίας μια εκδήλωση στην οποία κλήθηκαν να παραβρεθούν 200 περίπου τουριστικά πρακτορεία της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπου το «παρών» έδωσε ειδική αντιπροσωπεία από τη Δυτική Μακεδονία, με επικεφαλής τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθανάσιο Κοσματόπουλο, προκειμένου να προωθηθεί το τουριστικό πακέτο της περιφέρειάς μας.

Στην αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετείχε η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, η Ένωση Ξενοδόχων Καστοριάς και το Επιμελητήριο με τους εκπροσώπους τους να καταβάλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο η περιοχή μας που συνδυάζει το φυσικό κάλλος με την πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά.

Γιάννα Λούσιου – Εφημερίδα Σέντρα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.