ΓΕΝΟΠ προς Παπακωσταντίνου: «Εαν θέλετε να πουλήσετε κάτι, πουλήστε την παράνομη βίλα σας!»deh-795809Διαφωνούμε με την αύξηση των τιμολογίων, Γιατί παρότι η ΔΕΗ παρέχει την φθηνότερη Kwh στην Ε.Ε. δεν μπορεί ο καταναλωτής να είναι η εύκολη λύση και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της.

Γιατί παρότι η ΔΕΗ παρέχει την φθηνότερη Kwh στην Ε.Ε. δεν μπορεί ο καταναλωτής να είναι η εύκολη λύση και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ένα συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας και όχι συντεχνίας θα συμφωνήσει στην όποια αύξηση (στην ουσία τότε δεν θα χρειάζεται) εάν και εφόσον:
√ Απαλλαγεί πρώτα η ΔΕΗ από το έγκλημα της επιβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο DIESEL που τις επέβαλλε η κυβέρνηση. Απόφαση που κόστισε στην Επιχείρηση πάνω από 100 εκ.€ ετησίως !
√ Απαλλαγεί πρώτα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης φυσικού αερίου. Απόφαση που θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 200 εκ.€ το 2012.
√ Σταματήσουν πρώτα οι σπατάλες των εργολαβιών.

√ Μηδενισθούν πρώτα οι δαπάνες που γίνονται για υπερωρίες λόγω της τεράστιας έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού. Είναι ντροπή και πρόκληση να έχουμε 1.000.000 ανέργους συνανθρώπους μας και στη ΔΕΗ να γίνονται υπερωρίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Τα 41 εκ. € που δαπανήθηκαν για αναγκαστικές υπερωρίες το 2010 παρότι περιορίστηκαν συγκριτικά με το 2009 μπορούσαν να καλύψουν το μισθό τουλάχιστον 3.000 ανέργων συνανθρώπων μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο στις 15/3/2010 κάναμε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ με αίτημα «τα χρήματα των υπερωριών μας να γίνουν νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους συνανθρώπους μας».

Είναι φανερό ότι εάν πρώτα υλοποιηθούν τα πιο πάνω αλλά και μια σειρά άλλα όπως για παράδειγμα

√ Να σταματήσουν τις κομπίνες σε βάρος της ΔΕΗ με την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ). Κομπίνες από τις οποίες πέρσι έχασε (της έκλεψαν) 40 εκ. €, φέτος 170 – 180 εκ. € και του χρόνου πάνω από 200 εκ. €.

√ Να την αφήσουν επιτέλους ελεύθερη να αναπτυχθεί ώστε να μην κάνει πανάκριβες εισαγωγές.

√ Να μην την βάζουν να πληρώνει (χάνει) από τα «δωράκια» που γίνονται σε τρίτους όπως το πρόσφατο στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (45-50 εκ. το χρόνο μέσω του τέλους ΑΠΕ) το οποίο θα το πληρώσουν οι καταναλωτές !

Τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειάζονταν αυξήσεις ή στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν πολύ πιο περιορισμένες από αυτές που ετοιμάζεται να επιβάλλει η πολιτεία (θα ήταν στο ύψος της κάλυψης της όποιας αύξησης του κόστους καυσίμων και τόση ώστε να υλοποιηθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα.)

Σήμερα όμως

Σε μια περίοδο που η λέξη αύξηση θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο για τους μισθούς και τις συντάξεις οι καταναλωτές ως τα εύκολα θύματα καλούνται να πληρώσουν μια ακόμα δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε 2 χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ.

Αυτός είναι ο λόγος της διαφωνίας μας και όχι ότι δεν καταλαβαίνουμε σε ποιο σημείο έφτασε (την κατάντησαν) η Επιχείρηση.

Η μείωση των κερδών της Επιχείρησης κατά 551,2 εκ. το Γ’ τρίμηνο του 2011 (-79,9%) συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2010 παρά την τεράστια εξοικονόμηση κατά 380 εκ. € από την κατακρεούργηση των μισθών μας (που εάν δεν είχε προηγηθεί θα ήμασταν ήδη στο κόκκινο) ήρθε ως αποτέλεσμα κυρίως των καταστροφικών επιλόγων της κυβέρνησης που τώρα ,για να μην καταρρεύσει και η ΔΕΗ από τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος της (πράγμα δύσκολο), επιχειρεί να ξαναχρεώσει τους καταναλωτές.

Όμως αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά.

Ο καταναλωτής δεν μπορεί να πληρώνει τις λαθεμένες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που αναγκαστικά πλέον ζητά η Διοίκηση ( η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο να ζητά αυξήσεις) με το ειδικό τέλος ακινήτων (μια ακόμα εγκληματική απόφαση της Κυβέρνησης σε βάρος των καταναλωτών αλλά και της ΔΕΗ) είναι σίγουρο ότι σε λίγους μήνες θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη. Και μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται λίγο πριν επιβληθούν αυξήσεις 600 εκ. – 1.200 εκ. ευρω προκειμένου να ικανοποιηθεί η κοινοτική απαίτηση για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Συνεπώς η πολιτεία πρέπει επιτέλους να αποφασίσει (αν και εμείς δεν έχουμε αυταπάτες γιατί το έχουμε δει, το ζούμε), τι ΔΕΗ θέλει και για ποιους;

Εμείς πάντως θέλουμε ρεύμα φθηνό και ΔΕΗ για το λαό.

· Θέλουμε η ελληνική βιομηχανία να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να μην χάνονται θέσεις εργασίας.

· Θέλουμε και ο πιο φτωχός καταναλωτής να μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας που σήμερα κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.

Γι αυτό Σταθερά και αταλάντευτα :
Θα είμαστε εμπόδιο σε όσους θέλουν να διαλύσουν, να ξεπουλήσουν και να λεηλατήσουν την Επιχείρηση που φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Η θέση μας αυτή δεν πηγάζει από ένα αίσθημα ή αντίληψη ιδιοκτησίας αλλά από την βεβαιότητα (έχει αποδειχθεί) ότι εάν συμβεί αυτό θα έχουμε διπλασιασμό και τριπλασιασμό της τιμής της Kwh.
Θα αποκαλύπτουμε και θα καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους της κάθε αύξησης που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο οι καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά η ίδια η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που φυσικά δεν έγινε για να ωφεληθεί ο φτωχός καταναλωτής (γιατί αυτό δεν έγινε πουθενά, σε καμία χώρα) αλλά για να βρουν διέξοδο λιμνάζοντα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στον ευαίσθητο χώρο των κοινωνικών αγαθών.

Δεν είναι μακριά οι μέρες που ο Υφυπουργός κ. Α.Νεράτζης, προκειμένου να ανοίξει η αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, έλεγε ότι «πρέπει να σηκώσουμε την κουρτίνα των τιμολογίων για να περάσουν από κάτω οι ιδιώτες».

Όπως επίσης δεν είναι μακριά οι μέρες του πρώτου μνημονίου που επιβάλλει τον εξορθολογισμό των τιμολογίων όπου -όπως λέει η περσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ (7/10/2010)- «με τα νέα τιμολόγια αίρεται μία χρόνια στρέβλωση, η οποία συσσώρευσε πολλαπλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, όπως: Προβλήματα στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας: Τα τιμολόγια προμήθειας δεν αντανακλούσαν συνολικά το πραγματικό κόστος προμήθειας των πελατών με ηλεκτρική ενέργεια, αυξάνοντας έτσι το επιχειρηματικό κίνδυνο και την αβεβαιότητα των επενδύσεων σε νέο παραγωγικό δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής. Παράλληλα, οι στρεβλώσεις στις τιμές οδηγούσαν σε προβλήματα και εμπόδια στην είσοδο νέων προμηθευτών….»

Πιο κυνική ομολογία για το χατίρι ποιών (συμφερόντων) αύξησε η κυβέρνηση τα τιμολόγια δεν υπάρχει! Πληρώνει ο φτωχός καταναλωτής για να μην υπάρχει επιχειρηματικός κίνδυνος !!

Σε σχέση με το σήμερα είναι γνωστό ότι

Οι νέες αυξήσεις που σχεδιάζονται εκτός των άλλων (κάλυψη της αφαίμαξης της ΔΕΗ από τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης) έρχονται και από την απόφαση της ΤΡΟΪΚΑΣ για τον εξορθολογισμό των τιμολογίων.

Έναν εξορθολογισμό που «επιβάλλεται» να γίνει ώστε να μην υπάρχουν σταυροειδείς επιδοτήσεις.

Αποτέλεσμα αυτού του εξορθολογισμού ήταν πέρσι 1.627.000 καταναλωτές που καταναλώνουν ως 800 Kwh από το σύνολο των 2.861.800 (έχουμε αφαιρέσει τα περίπου 340.000 κλειστά σπίτια με μηδενική κατανάλωση όπως επίσης και τα περίπου 620.000 εξοχικά που η κατανάλωση είναι από 1-200Kwh) να πληρώσουν αυξήσεις 11,1% αφού ο υποτιθέμενος αριθμός του 1.200.000 καταναλωτών που θα έμπαιναν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) Ι και ΙΙ, μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τις 274.000!!!

Απλά πέρσι εντελώς ανεύθυνα και προκειμένου να περάσουν αυτές οι αυξήσεις στα «μαλακά» εν πλήρη συνείδηση προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για το εύρος των καταναλωτών που θα είχαν τις τεράστιες μειώσεις! Και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που αύξαναν το ρεύμα στους φτωχούς συνανθρώπους μας παίρνοντας τους πάνω από 60 εκ.€ μείωναν το ρεύμα σε 91.402 πλούσιους που κατανάλωναν πάνω από 3.000 Kwh το τετράμηνο για να μπορούν να απολαμβάνουν ακόμα πιο πολύ τις θερμαινόμενες πισίνες τους!

Σ΄αυτούς χαρίστηκαν 19 εκ. €!!!

Αυτή είναι η αλήθεια! Και τα ίδια ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα!

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αντίθετη.

Εάν κάποιος χρειάζεται μείωση είναι ο φτωχός και όχι ο πλούσιος. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς :

Η θέση μας είναι να απαλλαγεί η ΔΕΗ από τους απαράδεκτους φόρους που της επέβαλαν (τα ποσά μπορούν να εξοικονομηθούν από τους έχοντες και κατέχοντες) και αυτό όχι για να αυξήσει τα κέρδη της αλλά για να δίνει δωρεάν το ρεύμα στους άνεργους συνανθρώπους μας για κατανάλωση μέχρι 800 Kwh.
Η θέση μας είναι να πάρουν πίσω τον κατάπτυστο αντικοινωνικό νόμο (χαράτσι) που ψήφισαν και που χρησιμοποιεί το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας ως μοχλό εκβιασμού.
Η θέση μας είναι ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και ανέργου και αυτό γιατί σε εμάς δεν περισσεύει κανείς συνάνθρωπός μας.

Στη συνέχεια και για να μην ξεχνάμε παραθέτουμε τις 10 αυξήσεις που έχουν γίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσα σε 2 χρόνια :

1. Αυξήσεις, λόγω ρήτρας καυσίμου, κατά

0,22 ε/1.000 KWh στην υψηλή τάση

0,23 ε/1000 KWh στη μέση τάση και

0,24 ε/1000 KWh στη χαμηλή τάση – Β΄ τρίμηνο 2010

2. Αύξηση του ΦΠΑ από 9 στο 10% – Μάρτιος 2010

3. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 5€ ανά 1.000 KWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 KWh, για επιχειρηματική χρήση – Μάιος 2010

4. Τέλος ΔΕΤΕ (Δικαιώματα Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών) 0,50 € ανά 1.000 KWh – Μάιος 2010

5. Αύξηση του τέλους Α.Π.Ε. από 0,3 σε 5,57 € η MWh για βιομηχανίες και εμπορικούς πελάτες – Ιούνιος 2010

6. Αύξηση ( νέα ) του ΦΠΑ από 10 στο 11% – Ιούλιος 2010

7. Αύξηση των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής κατά 15% στη μέση και κατά 7% στη χαμηλή τάση – Ιούλιος 2010

8. Νέα αύξηση της τάξης του 2,65% στο τέλος ΑΠ.Ε. που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις – Δεκέμβριος 2010

9. Νέα αύξηση του ΦΠΑ από 11 στο 13% – Ιανουάριος 2011

10. Αυξήσεις στα τιμολόγια που για τα οικιακά φθάνουν στο 11,1% – Ιανουάριος 2011.

ΥΓ1: Αυτές τις ημέρες ακούμε – μαθαίνουμε ότι σχεδιάζουν διάφορα τρικ στην ανακοίνωση των αυξήσεων όπως για παράδειγμα το Υπουργείο να ανακοινώσει ένα μέρος αυτών.. Το δε υπόλοιπο (την αύξηση του τέλους ΑΠΕ) να βάλουν την ΡΑΕ να το ανακοινώσει ώστε να μην πέσουν «βαριά».

ΥΓ2: Αλήθεια πόσο θα πληρώνει ο καταναλωτής τις εγγυημένες τιμές κάποιων εκλεκτών κυρίων;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

___________________________________________________________________________

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των νέων δυσβάσταχτων αυξήσεων όπου για λόγους επικοινωνιακούς (και όχι μόνο), ο πλέον αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών αλλά και Ενέργειας ενέπλεξε τις αυξήσεις με το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού το οποίο δεν αποτελεί παροχή – δαπάνη της εταιρείας αλλά ρυθμιζόμενη μορφή τιμολόγησης και το οποίο δεν δίνεται εξ’ ελευθεριότητας αλλά από νομική και συμβατική υποχρέωση της ΔΕΗ ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του!!

Γι αυτό και με βάση αυτό τον ρωτάμε:

1) Γνωρίζει ο κύριος Παπακωνσταντίνου ότι οι ρίζες του μειωμένου τιμολογίου των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ βρίσκονται στο 1945 σε απόφαση του Δ.Σ. (379/1945)της Ηλεκτρικής Εταιρείας Αθηνών Πειραιώς (πρώην ΗΕΑΠ);

2) Γνωρίζει ο κύριος Παπακωνσταντίνου ότι οι ρίζες του μειωμένου τιμολογίου του προσωπικού βρίσκονται επίσης στο 1955 σε απόφαση του Δ.Σ. (310-1955) της Ηλεκτρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης;

3) Γνωρίζει ότι το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού εδράζεται στην Υπουργική απόφαση 184/1-12-1960 η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 4199/1961;

4) Γνωρίζει ότι το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού εδράζεται στην απόφαση 219/3-7-1990 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ όπου έβαλε σταθερή σχέση κλιμακίων χρέωσης;

5) Γνωρίζει ότι με την 127/15-11-1990 πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ρυθμίστηκε το τιμολόγιο ΓΠ και προβλέφθηκαν ανώτατα όρια κατανάλωσης;

6) Γνωρίζει ότι με την ΕΣΣΕ του 1991 και όλες τις μετέπειτα συμβάσεις αλλά και την σύμβαση της 23/7/2008 που επανεπιβεβαίωσε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού τιμολογείται με νόμο και αποτελεί υποχρέωση της ΔΕΗ και δεν δίνεται εξ’ ελευθεριότητας;

Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα γνωρίζει.

Όμως ο κύριος Παπακωνσταντίνου για λόγους επικοινωνιακούς και κυρίως επειδή αντιστεκόμαστε στα σχέδια του (σχέδια ξεπουλήματος της Επιχείρησης και των λιγνιτικών μας μονάδων)

√ Επειδή αποκαλύψαμε το σκάνδαλο και το δωράκι που έκανε στην εταιρεία ΑτΕ,

√ Επειδή αποκαλύψαμε ότι έχει αφήσει τους ιδιώτες ελεύθερους να λυμαίνονται την Επιχείρηση και να την κατακλέβουν με την αλχημεία – μεθοδολογία ένταξης των μονάδων Φ.Α. στο σύστημα.

√ Επειδή αποκαλύψαμε τον εμπαιγμό με τον Κ.Ο.Τ. και το ότι αντί για 1.200.000 καταναλωτές που αυθαίρετα έλεγαν ότι θα ενταχθούν σ’ αυτό δεν μπήκαν παραπάνω από 300.000 γδέρνοντας έτσι από πέρσι 1.627.000 φτωχούς καταναλωτές.

√ Επειδή αναδεικνύουμε ότι οι δυσβάστακτες αυξήσεις που μπαίνουν στο ρεύμα, από τις οποίες η ΔΕΗ στην ουσία δεν πρόκειται να ωφεληθεί παρά μόνο 1.1%!!, είναι αποτέλεσμα των εγκλημάτων της κυβέρνησης της οποίας είναι Υπουργός, πάνω στη ΔΕΗ.

Για όλα αυτά τα επειδή έβγαλε τον άσσο του μειωμένου τιμολογίου από το μανίκι και αυτό για να θολώσει τα νερά για το ότι για 11η φορά γδέρνονται οι καταναλωτές!!

Κύριε Παπακωνσταντίνου,

Αν η «ζημιά» για τη ΔΕΗ είναι τα 40 εκ. το χρόνο που κοστίζει το μειωμένο τιμολόγιο το οποίο δίνεται με νόμους και που αντίστοιχες παροχές,(σε εμάς είναι ειδικό τιμολόγιο και όχι παροχή), έχουν μια σειρά επιχειρήσεων,

√ Για τη ζημιά που προξενήσατε εσείς, και στην Επιχείρηση και τον Ελληνικό λαό, έχετε να πείτε κάτι;

√ Για τα 45-50 εκατομμύρια που χαρίσατε στην ΑτΕ φορτώνοντας τα στις πλάτες του ελληνικού λαού έχετε να πείτε κάτι;

√ Για τα 170 εκ. που φέτος έκλεψαν οι ιδιώτες από τη ΔΕΗ με την μεθοδολογία ένταξης των μονάδων Φ.Α. που τα φορτώνετε πάνω στις πλάτες των καταναλωτών έχετε να πείτε κάτι;

√ Για τα 180 εκ. που χρωστάτε στο κορόιδο τη ΔΕΗ μη δίνοντας μία, που έτσι τη γονατίζετε έχετε να πείτε κάτι;

√ Για τις εγκληματικές αποφάσεις που πήρατε σε βάρος της ΔΕΗ έχετε να πείτε τίποτα;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΛΕΟΝ.

Κύριε Παπακωνσταντίνου

Αν νομίζετε ότι θα στρέψετε την κοινωνία στην εποχή της κρεατομηχανής του κιμά που φτιάξατε και του κανιβαλισμού, ενάντια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι συντεχνίτες.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι πρωτοπόροι στους κοινωνικούς αγώνες και ενάντια σε κατάπτυστους νόμους σαν και αυτόν που ψηφίσατε με το χαράτσι σε βάρος του φτωχού λαού.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και το σύνολο του λαού, γιατί μαζί είμαστε και μαζί θα μείνουμε παρά τις συνειδητές προσπάθειες σας διαίρεσης και κοινωνικού αυτοματισμού, τους πρώτους που θα στείλουν εκεί που τους αξίζει είναι εσάς και την κυβέρνηση σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Υ.Γ. Αν θέλετε να πουλήσετε κάτι πουλήστε την παράνομη βίλα σας.

Η ΔΕΗ ανήκει στον Ελληνικό λαό

kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.