Εκσυγχρονίζονται βασικές υποδομές του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

 

Με την υλοποίηση έργων για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών στους τομείς περιβάλλοντος και οδικής ασφάλειας, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.  Την ένταξη δύο σημαντικών έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 9.124.000 € και περιλαμβάνουν:
1. «Βελτίωση οδού Μικροβάλτου – Λιβαδερού» με προϋπολογισμό 3.020.000 €.
Με το συγκεκριμένο έργο θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα στους δύο οικισμούς, καθώς και η απαιτούμενη ασφάλεια στην κίνηση των οχημάτων και στην οδική ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
2. «Εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα υδρεύσεων οικισμών Καστανιάς, Βαθυλάκκου, Ιμέρων – Αύρας, Ροδίτη, Μεσιανής και Β’ Φάσης Σερβίων Δήμου Σερβίων – Βελβεντού».
Αφορά στην κατασκευή 65 χιλιομέτρων δικτύου ύδρευσης για την εξυπηρέτηση 5.773 κατοίκων του Δήμου, με προϋπολογισμό 6.104.000  €.
Με την υλοποίηση του έργου θα ολοκληρωθεί η ύδρευση των οικισμών του Δήμιου Σερβίων–Βελβεντού με ένα άκρως λειτουργικό δίκτυο. Αντικαθίστανται πλημμελείς τεχνικές υποδομές οι οποίες ήταν κατασκευασμένες από υλικά αμιάντου και ήταν επιβλαβείς για την υγεία των πολιτών και εξασφαλίζεται απόλυτα η επάρκεια και η ποιότητα υδρευτικού νερού για όλους τους οικισμούς. Μεγάλα αναμένονται να είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη τα οποία θα προκύψουν από την απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων, καθώς και από την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων της περιοχής. Παράλληλα, ενισχύεται η πυροπροστασία των οικισμών με την εγκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών.
Ο Χρόνος

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.