«Χιόνια» στο Alter!Λίγες μέρες μετά το κλείσιμο του πομπού στην Θεσσαλονίκη στο 41 UHF με απόφαση της ιδιοκτησίας του Alter «ρίχνει» τον πομπό του Υμηττού. Αποτέλεσμα το κανάλι να μεταδίδει το πρόγραμμα του μόνο μέσα από την Nova. Επίσης η Forthnet έκοψε την παροχή ADSL στο σταθμό λόγω οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει επίσης υποβληθεί μήνυση εναντίον της ιδιοκτησίας του σταθμού για μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Χριστουγέννων. Με αφορμή τη μήνυση αυτή η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής, καθώς ο νόμος δίνει περιθώριο στους ιδιοκτήτες του σταθμού να προχωρήσουν σε καταβολή του δώρου έως και την 31η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μη καταβολής του θα ξεκινήσουν αυτόφωρη διαδικασία προκειμένου να παραπεμφθούν σε δίκη.

Σε χθεσινή συνάντηση του Κουρή και εργαζομένων προτάθηκε σε 250 εργαζομένους να αποχωρήσουν οικειοθελώς υπό τη μορφή εθελουσίας παίρνοντας τα 5 εκ. ευρώ (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις) που η οικογένεια Κουρή έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή από τον νέο επενδυτή και όσοι μείνουν να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Σε αντίθετη περίπτωση το κανάλι θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Η ανακοίνωση Κουρή:

Η οικογένεια Κουρή σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Alter Channel, προκάλεσε χθες το απόγευμα συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο πλευρών και των δικηγόρων τους.

Οι προτάσεις της οικογένειας Κουρή, η οποία με χίλια ζόρια κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος προς τιμή του αρνήθηκε να δεχθεί την εξασφάλιση του με την υποθήκευση σημαντικού ακινήτου που του προσφέρθηκε, απορρίφθηκαν χωρίς καμία αντιπροσφορά από τους εργαζομένους.

Ύστερα από αυτό η οικογένεια Κουρή, η οποία κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκάμηνου έχει διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ δικά της χρήματα, καλεί για τελευταία φορά τους εργαζομένους να συμβάλουν στη σωτηρία του καναλιού και την εξυγίανση της λειτουργίας του.

Και επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να σέρνεται, οι σχετικές προτάσεις ισχύουν μόνο για 48 ώρες απο σήμερα 22/12/11 και ώρα 20:00.

Είναι προφανές ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα η συνέχιση της διαδικασίας του Αρθρου 99 και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των άλλων γνωστών διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, γεγονός που θα οδηγήσει το κανάλι σε πτώχευση οπότε θα χαθούν τα πάντα μαζί με τις σχετικές συχνότητες οι οποιες θα περάσουν στο κρατος.

Και δύο σημαντικές παρατηρήσεις:

α) Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες στο σύνολό τους σχεδόν αποδέχθηκαν την κεφαλοποίηση των χρεών μας.

β) Για το σημερινό κατάντημα του καναλιού δεν υπάρχει καμία απολύτως δική μας ευθύνη γιατί ούτε συμμετείχαμε ενεργά στη Διοίκηση ούτε και ασκήσαμε ποτέ Διαχείριση στην εταιρία.

Επομένως όσοι, δολίως και συκοφαντικά ισχυρίζονται το αντίθετο, να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.

Τέλος, δηλώνουμε οτι μετά την παρέλευση του 48ωρου αποδεσμεύουμε όλα τα πρωτοκλασσάτα και ηγετικά στελέχη του Alter, χάρη στα οποία το κανάλι είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην ενημέρωση, τους ευχαριστούμε θερμά που περίμεναν τόσους μήνες γιατί είχαν πιστέψει την προσπάθεια μας για την επαναλειτουργία του σταθμού και είναι πλέον ελεύθεροι να διαπραγματευτούν την επόμενη εργασία τους.

Γιώργος Α. Κουρής
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

από το blogtv.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.