Οι δύο Έλληνες που κάνουν το Facebook προσβάσιμο σε όλους



Μια σημαντική πρωτοβουλία από δύο νεαρούς Έλληνες οι οποίοι δημιούργησαν μια εφαρμογή που εξυπηρετεί την περιήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

”Δύο έλληνες φοιτητές «φωτίζουν» το Facebook”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας ΒΗΜΑ, στο οποίο παρουσιάζεται το έργο των Αλέξη Τζανετόπουλου και Φίλιππου Πρωτογερίδη.

Οι δύο φοιτητές της ΑΣΟΕΕ διακρίθηκαν μάλιστα στο διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup 2011 – στην κατηγορία Ανάπτυξη εφαρμογών για υπολογιστή – και βάζουν πλώρη για νέους στόχους.

Η ιδέα για την χρήσιμη αυτή εφαργμογή προέκυψε μέσα από τη γνωριμία τους στην ΑΣΣΟΕ, έπειτα από τη σκέψη του Αλέξη να δημιουργήσει μια πρωτοποριακή φόρμουλα που βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα όρασης να περιηγηθούν με ευκολία στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το project eclipsis είναι μια πρωτοποριακή φόρμουλα που στηρίζεται σε φωνητικές εντολές και βοηθάει τους χρήστες να περιηγηθούν στο Facebook, ενώ είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται παγκοσμίως μία τέτοιου είδους βοηθητική πλατφόρμα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η καινοτομία της νέας αυτής πλατφόρμας βρίσκεται στις φωνητικές εντολές και τις συντομεύσεις πληκτρολογίου μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί πλέον να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα πιο εύκολα και χωρίς να σπαταλάει χρόνο όπως γινόταν προηγουμένως. Τα δεδομένα μετατρέπονται πλέον σε ήχο και έτσι ο χρήστης δεν μπερδεύεται.

«Ο χρήστης αντί να μπαίνει στο Facebook, μπαίνει σε ένα site δικό μας, εγγράφεται και αρχίζει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή» λέει ο Αλέξης. Σκοπός τους είναι το πρόγραμμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους δημοφιλείς ιστότοπους.

To πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

mediagate

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.