Α. Νικολούλη: Δύο κηδείες για τον Κωστή – Προφητική η κουβέντα με τη μάνα του Κωστή Πολύζου… Βίντεο



Η Σιάτιστα αποχαιρέτησε με θρήνο και τιμές “το δικό της παιδί”, την ίδια ώρα που μια ξένη γη, αυτή της Ελευσίνας, δεχόταν τη σορό του.

Οι δύο κηδείες έγιναν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου για τον δολοφονημένο Κωστή Πολύζο, τον 23χρονο νέο που όλοι αγαπήσαμε μέσα από το “Τούνελ”. Η μητέρα του, ο πατριός του και ο μικρότερος αδελφός του, έθαψαν τον  άτυχο Κωστή στην περιοχή που πρόσφατα μετοίκησαν. Λιγοστοί οι γνωστοί που συνόδεψαν το νέο στην τελευταία κατοικία του. Οι συγγενείς από την πλευρά του νεκρού πατέρα του, οι φίλοι και οι κάτοικοι της Κοζάνης, τέλεσαν τρισάγιο στο ναό των Δώδεκα Αποστόλων παρουσία της Δημοτικής Αρχής και άλλων παραγόντων της Πόλης. Παρότι το σώμα του δεν θάβεται εδώ,εμείς  αποχαιρετούμε το δικό μας παιδί. Ευχόμαστε να αποκαλυφθούν αυτοί που έκαναν το στυγερό έγκλημα για νάχει ο Κωστής καλή ανάπαυση και καλή ανάσταση”, τόνισε στην ομιλία του ο  Θεολόγος κ.Δάρδας.

Προφητική τελικά η κουβέντα που είχα με τη μητέρα του δολοφονημένου Κωστή Πολύζου, δύο μήνες πριν. Στην αρχή ήταν οργισμένη με τους κατοίκους της Σιάτιστας και τα όσα έλεγαν για την ίδια και τη συμπεριφορά της.

Περισσότερο όμως την είχαν πειράξει τα λόγια του κυνηγού, που ανακάλυψε τον τάφο του παιδιού της. Εκεί ,στο κτήμα του δεύτερου συζύγου της.Ο μάρτυρας είχε εκφράσει στο “ΤΟΥΝΕΛ” την έκπληξη και την απορία του για τη μάνα του θύματος.Δεν πήγε να τον δει ή να τον πάρει εστω ένα τηλέφωνο, να ρωτήσει κάτι για το παιδί της.΄΄Δεν μας άφηνε η αστυνομία Αγγελική μου να πλησιάσουμε στον τόπο. Πως να πάμε να βρούμε τον άνθρωπο΄΄, μου είπε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία δεν επέτρεπε να πάει κανείς στον τόπο της ταφής, για να μην αλλοιωθούν στοιχεία. Ο μάρτυρας όμως έμενε σε γειτονικό χωριό. Άνετα μπορούσε οποιοσδήποτε να του μιλήσει. Μετά βέβαια από τα όσα είπε στο “ΤΟΥΝΕΛ”, τον είδε όλη η οικογένεια.Η συνομιλία που είχα με την κυρία Δέσποινα, μια από τις πολλές,είναι ιδιαίτερη.Θρηνεί για το παιδί της και συμφωνεί με την παρατήρηση μου, ότι οι δολοφόνοι είναι δίποδα αγρίμια. Η κουβέντα έφτασε στην ταφή και στην οργή που θα προκαλέσει η επιμονή της, να απομακρύνει τον νεκρό από τον τόπο του…

anikolouli.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.