Ολη η αλήθεια για τον Τσάκα!



O Σουλτάν Αλ Σαούντ μας τελείωσε και το gazzetta.gr αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον πρίγκιπα και τον… εκπρόσωπο του Βλάση Τσάκα που μας ταλαιπώρησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
 
Ο Βλάσης Τσάκας είναι το πρόσωπο που κυριάρχησε στην αθλητική επικαιρότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο εκπροσωπώντας τον Σουλτάν, ωστόσο η υπόθεση του Σαουδάραβα επενδυτή έληξε άδοξα καθώς ουδέποτε κατέθεσε τα απαιτούμενα 15 εκατομμύρια ευρώ που αναγράφονται στο συμφωνητικό με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Το gazzetta.gr έψαξε τις τελευταίες ημέρες το θέμα του Πρίγκιπα και σας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και το πως φτάσαμε στο «ναυάγιο» μιας υπόθεσης που από την πρώτη στιγμή έμπαζε πολλά νερά!
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το ρόλο του Τσάκα, ο οποίος είναι ένας έξυπνος και πολυμήχανος άνθρωπος που προσπαθεί μια ζωή να κλείσει μεγάλες συμφωνίες προκειμένου να έχει ως μεσάζοντας, τα ανάλογα οικονομικά οφέλη, κάτι που και ο ίδιος έχει άλλωστε παραδεχθεί. Ο Τσάκας λοιπόν μετά και την αποκάλυψη ότι η πλειοψηφία των μετοχών του Παναθηναϊκού μεταβιβάζονται σε οποιονδήποτε αξιόπιστο και σοβαρό επενδυτή, άρχισε να… ψάχνεται προσπαθώντας να βρει αυτός τον μεγιστάνα που θα επένδυε στην «πράσινη» ΠΑΕ. Φυσικά τον Πρίγκιπα δεν τον γνώρισε πριν από 2-3 χρόνια σε συνάντηση στο Λονδίνο – όπως είχε πει στις πρώτες του συνεντεύξεις – αλλά η πρώτη επαφή έγινε το καλοκαίρι, ενώ το πρώτο τετ-α-τετ το είχαν τότε που κυκλοφόρησε και η γνωστή φωτογραφία που έδειχνε Σουλτάν και Τσάκα να κάθονται δίπλα-δίπλα στον ίδιο καναπέ!
Ο Βλάσης Τσάκας χρησιμοποίησε πρόσωπα από την Κρήτη που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα, για να έρθει κοντά στον Πρίγκιπα, για τον οποίο δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του, αλλά την πληροφορήθηκε από τους άλλους Κρητικούς. Ηθελε να έρθει κοντά του και να του παρουσιάσει την ιδέα της επένδυσης στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, τον πιο δημοφιλή σύλλογο με πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες, όπως έλεγε συνεχώς στους Αραβες! Το γεγονός ότι δεν γνώριζε νωρίτερα τον Σουλτάν αποδεικνύεται περίτρανα και από όλες τις αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει το πρώτο διάστημα που η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, όταν άλλα έλεγε στη μία συνέντευξη, άλλα στην επόμενη και εντελώς διαφορετικά σε όσες δηλώσεις ακολουθούσαν προς τον Τύπο!
Η επαφή τελικά καρποφόρησε αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε ποτέ υποψήφιος επενδυτής για τους εξής δύο λόγους: Καταρχήν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να υλοποιήσει το πρότζεκτ που μαζί με την κατασκευή του νέου γηπέδου ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ευκατάστατο άνθρωπο, αλλά επ ουδενί τόσο πλούσιο ώστε να διαθέσει αυτό το τεράστιο ποσό!
Δεύτερον, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr ουδέποτε ο 26χρονος Σαουδάραβας είχε πειστεί για το εάν έπρεπε να επενδύσει στον Παναθηναϊκό και απλώς άκουγε τις εισηγήσεις του Τσάκα.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι οι πιέσεις του Τσάκα για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του πληθωρικού κυρίου από την Κρήτη, είχαν ενοχλήσει το περιβάλλον του Αλ Σαούντ και το τελευταίο διάστημα κόπηκαν εντελώς οι γέφυρες επικοινωνίας με αποτέλεσμα ό,τι έλεγε και δήθεν αποκάλυπτε ο Τσάκας, να πηγάζουν ουσιαστικά από την υπέρμετρη φαντασία του και όχι φυσικά από τον ίδιο τον Πρίγκιπα.
Για αυτό και πηγαίναμε από μετάθεση σε μετάθεση της ημέρας κατά την οποία θα έβαζε ο Σαουδάραβας τα χρήματα στην τράπεζα και από τις 21 Νοεμβρίου που ήταν η καταληκτική ημέρα, φτάσαμε στα μέσα του Δεκεμβρίου χωρίς αποτέλεσμα. Ολον αυτό το καιρό, ο εκπρόσωπος (που μόνο εκπρόσωπος δεν ήταν τελικά) εναγωνίως επιχειρούσε να μιλήσει με τον Αλ Σαούντ και να μάθει τις τελικές προθέσεις του, χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό και έτσι το μόνο που έκανε ήταν να επιχειρεί να κερδίσει χρόνο!
Και φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα που όλα κατέρρευσαν πανηγυρικά και ο Σουλτάν Αλ Σαούντ μας άφησε και επίσημα, χωρίς βέβαια ποτέ, όπως γράψαμε και πιο πριν, να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Παναθηναϊκό! Οσο για τον Βλάση Τσάκα, δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει, μιλώντας πλέον για νέα πρόταση από άλλους Σαουδάραβες!
Η στάση του Παναθηναϊκού
Από τον επίσημο Παναθηναϊκό δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το θέμα. Πάντως η διοίκηση είχε καταλάβει τον τελευταίο καιρό ότι κάτι δεν πάει καλά σε όλη την υπόθεση, ωστόσο απέφυγε οποιαδήποτε παρέμβαση η εμπλοκή και επέλεξε να κρατήσει το ρόλο του παρατηρητή, προκειμένου να μην χρεωθεί έστω και μερίδιο της αποτυχίας! Την ίδια στάση κράτησε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και μόνο όταν κατάλαβε ότι καθυστερεί χωρίς λόγο η καταβολή των 15 εκατομμυρίων ευρώ, έθεσε το τελεσίγραφο.
Ο νέος υποψήφιος
Πλέον φτάσαμε στο νέο υποψήφιο ή μάλλον υποψήφιους καθώς φέρονται να είναι περισσότεροι του ενός!  Και μπορεί το γεγονός ότι παρουσιάζουν στοιχεία από την μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, να αποδεικνύει σε κάποιο ποσοστό την αξιοπιστία της, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα:
Πως προέκυψε νέα πρόταση όταν ακόμα υποτίθεται ότι ήταν υπό διαπραγμάτευση η προηγούμενη πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ;
Γιατί και στις δύο προτάσεις εμπλέκεται ο Βλάσης Τσάκας, όταν τουλάχιστον έχει αποτύχει παταγωδώς στην υπόθεση του Πρίγκιπα;
Γιατί ενώ απεσύρθη ο δικηγόρος Παπαγιώτης Πετρόπουλος που εκπροσωπούσε τον Αλ Σαούντ, νομικός εκπρόσωπος των νέων επενδυτών είναι συνεργάτιδα του κ. Πετρόπουλου;
Πως γίνεται δύο διαφορετικές θεωρητικά προτάσεις για τον Παναθηναϊκό, να έχουν τόσο κοινά στοιχεία;
Περιμένουμε τις απαντήσεις, αν και όπως λένε οι πιο παλιοί, η ίδια η ζωή είναι αυτή που δίνει τις απαντήσεις…
gazzetta.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.