Ταξίδι στα μονοπάτια της Μεσογείου με το σχήμα «Εν Χορδαίς»



 

Με ένα όμορφο ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της Μεσογείου οι φίλοι της παραδοσιακής μουσικής  απόλαυσαν μια ωραία βραδιά στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο Κοζάνης με το μουσικό σχήμα «Εν Xορδαίς».
Ήταν ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με σταθμούς τη Μικρασία, την Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου με το Μουσικό Σχήμα «Εν Χορδαίς», ένα από τα σημαντικότερα και πλέον καταξιωμένα μουσικά σχήματα στο χώρο των παραδόσεων της Μεσογείου.
Κύριοι άξονες αναζήτησης και δημιουργίας του, οι λόγιες και οι λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου. Τα μέλη του έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μουσικές διαδρομές που συνθέτουν το πολυσυλλεκτικό και δημιουργικό του πρόσωπο. Κοινός παρονομαστής της αναζήτησης τους είναι τόσο η βιωματική αγάπη για την ελληνική μουσική παράδοση, όσο και οι σπουδές τους στη βυζαντινή μουσική.
Από την ίδρυσή του το σχήμα συνδυάζοντας την έρευνα με την ζωντανή μουσική πράξη, έχει πλήθος συμμετοχών σε εκδηλώσεις πανηγυρικού χαρακτήρα, λαϊκά δρώμενα και φεστιβάλ σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και σε πόλεις του εξωτερικού (Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη, Μασσαλία, Κοπεγχάγη, Βελιγράδι, Φιλιππούπολη, Νυρεμβέργη, Βενετία, Βρυξέλλες, Μόντρεαλ, Λουξεμβούργο, Κάιρο, Τύνιδα, Αμάν, Λάρνακα και Βηρυτό).
Κάνοντας έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων του Φιλοπρόοδου ο πρόεδρος Τάσος Γκλούμπος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η χρονιά που φεύγει, δίνοντας υπόσχεση για μια δυναμική συνέχεια, αρχής γενομένης από το μουσικό σχήμα «ΤΡΙΦΩΝΟ».
Το μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς» αποτελείται από τους:
Κυριάκο Καλαϊτζίδη – ούτι
Κυριάκο Πετρά – βιολί
Αλκη Ζοπόγλου – κανονάκι
Βασίλη Τζωρτζίνη – κοντραμπάσο
Πέτρο Παπαγεωργίου – κρουστά
Δρόσο Κουτσοκώστα – τραγούδι
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.