Άρχισε ο χορός των συλλήψεων μεγάλων οφειλετών! Μετά την Πτολεμαΐδα επίκεινται συλλήψεις και στην Κοζάνη



Ο χορός των συλλήψεων των μεγαλοοφειλετών στο δημόσιο έχει ανοίξει πλέον και στο νομό Κοζάνης.
Η προχτεσινή σύλληψη του 41χρονου εργολάβου από την Πτολεμαϊδα για χρέη άνω των 6,5 εκ. ευρώ ήταν μόνο η αρχή, καθώς επίκεινται στο νομό Κοζάνης κι’ άλλες συλλήψεις οφειλετών, που χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ Κοζάνης έχει μία μακρά λίστα επιχειρηματιών με μεγάλες οφειλές στο δημόσιο, οι οποίοι έχουν τεθεί στο στόχαστρο των αστυνομικών και δικαστικών υπηρεσιών. Αυτή η λίστα βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Κοζάνης, ο οποίος εξέδωσε σχετικές εντολές προς τις αστυνομικές αρχές της περιοχής για συλλήψεις συγκεκριμένων ατόμων. Οι κατηγορίες που βαρύνουν όλα αυτά τα άτομα, τα οποία είναι πλέον καταζητούμενα, αφορούν παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 για μη «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ως γνωστόν θεωρείται πλέον κακούργημα η μη καταβολή οφειλών άνω των 150.000 ευρώ προς το δημόσιο και η μη καταβολή ΦΠΑ, από 75.000 ευρώ και άνω. Επίσης, να σημειωθεί ότι θεωρείται ενεργή η Αυτόφωρη διαδικασία για 20 μήνες από την διάπραξη του αδικήματος, αντί του 24ώρου που ίσχυε έως σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές Κοζάνης έχουν βάλει στο κάδρο, τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις οφειλετών, τους οποίους αναζητούν. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες έχουν φύγει πλέον από την Κοζάνη και διαμένουν σ’ άλλες περιοχές, κατά το πλείστον για την ώρα άγνωστες, ενώ κάποιοι έχουν φύγει και στο εξωτερικό. Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός, προκειμένου να εντοπιστεί η νέα τους κατοικία και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές να συλληφθούν. Παράλληλα κινήθηκαν οι διαδικασίες σύλληψης ορισμένων οφειλετών που διαμένουν στην περιοχή.

Η εξέλιξη που θα έχει αυτή η υπόθεση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η ασυλία που έτυχαν δεκαετίες τώρα οι φοροφυγάδες και φοροκλέπτες ήταν μεγάλη, τη στιγμή που τα συνήθη υποζύγια πληρώνουν και ξαναπληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και έχουν γονατίσει στην κυριολεξία.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

από το kozan.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.