Συνταξιοδοτήθηκε η μόνη υπάλληλος Εργατικής Εστίας Πτολεμαΐδας και Κοζάνης!



Κλειστά είναι στο εξής τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας  (Ο.Ε.Ε) σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, αφού συνταξιοδοτήθηκε πλέον η μοναδική υπάλληλος που εξυπηρετούσε το τελευταίο διάστημα τις Τοπικές Υπηρεσίες και των δύο πόλεων, χωρίς προς το παρόν τουλάχιστον να υπάρχει καμία μέριμνα για τη στελέχωση τους στο άμεσο μέλλον.
Στην κατάσταση που διαμορφώνεται από την έλλειψη λειτουργίας της Εργατικής Εστίας στην περιοχή αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας κ. Αναστάσιος Τσιλφίδης, υπενθυμίζοντας ότι οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο γραφείο της Εργατικής Εστίας στην Πτολεμαΐδα είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν από 4-5 χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έγινε αντικατάστασή τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην αντίστοιχη υπηρεσία της Κοζάνης, όπου παρέμενε μέχρι πρότινος η κ. Βίκυ Κουτσοσίμου-Τσιαΐρη, η οποία ως προϊσταμένη υπερέβαλε εαυτόν για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και να εξυπηρετεί συγχρόνως έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ως δικαιούχους του Οργανισμού στα γραφεία της Τοπικής Υπηρεσίας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
«Από τις αρχές Δεκέμβρη η κ. Κουτσοσίμου είναι συνταξιούχος, πράγμα που σημαίνει ότι τα γραφεία της Εργατικής Εστίας στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας είναι πια κλειστά και μάλιστα ήρθε και υπάλληλος του Ο.Ε.Ε. από την Αθήνα για τη σφράγισή τους. Το τι θα συμβεί από τον καινούργιο χρόνο για τους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας στην περιοχή, δεν έγινε γνωστό. Το μόνο που ακούγεται είναι ότι επίκειται μια συγχώνευση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με τον Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών (Ο.Ε.Κ.) και στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει ένας εργαζόμενος που θα εξυπηρετεί τις δύο υπηρεσίες», είπε ο κ. Τσιλφίδης, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον αυτό είναι εφικτό.
«Γίνονται κάποιες προσπάθειες και από τον Ο.Ε.Ε. και από τον Ο.Ε.Ε. ξεχωριστά για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης και δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι θα γίνει στο εξής, δεδομένου ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο υπηρεσιών», ανέφερε για να διευκρινίσει παράλληλα ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνον την περιοχή μας, αφού πρόκειται για ένα φαινόμενο που επικρατεί σε πολλές πόλεις της χώρας, όπου οι λιγοστοί υπάλληλοι του Ο.Ε.Ε. βγήκαν στη σύνταξη ή πρόκειται να βγουν εντός των επόμενων μηνών με την εφαρμογή του νέου νόμου.
Δίνοντας την εικόνα στο σύνολο των πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπογράμμισε πως εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν ούτε έναν  υπάλληλο τα γραφεία της Εργατικής Εστίας σε Φλώρινα και Καστοριά, ενώ έναν και μοναδικό υπάλληλο έχει η Τοπική Υπηρεσία του Ο.Ε.Ε. στα Γρεβενά. Υποστήριξε πως είναι φύσει αδύνατον ο ένας αυτός υπάλληλος να εξυπηρετήσει ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και μάλιστα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα είναι δύο πόλεις με μεγάλο πληθυσμό και υπερβολικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων-δικαιούχων των παροχών της Εργατικής Εστίας και έκανε λόγο για την αυξημένη ζήτηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, επισημαίνοντας πως αν συνεχιστεί το πρόγραμμα και φέτος, το πρόβλημα που θα παρουσιαστεί θα είναι πολύ σοβαρό.
«Δεν ξέρω αν υπάρχει σκεπτικό να αναθέσουν την διεκπεραίωση της διαδικασίας στα Εργατικά Κέντρα, κάτι που άλλωστε είχε γίνει και παλιότερα για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Μία υπάλληλος (η κ. Τσιαΐρη) παρά την καλή της πρόθεση, όση εμπειρία και αν διέθετε ήταν αδύνατο να εξυπηρετήσει τους 13χιλ. εργαζόμενους-δικαιούχους της Εργατικής Εστίας στην Πτολεμαΐδα», δήλωσε ο κ. Τσιλφίδης. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, για να εξηγήσει πως παλιότερα ορισμένα άτομα ως υψηλόμισθοι έχαναν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τώρα όμως με τις περικοπές των μισθών, δεν υπάρχουν πλέον υψηλόμισθοι εργαζόμενοι τουλάχιστον στην περιοχή μας, οπότε δικαίως όλοι θα διεκδικήσουν τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ή τη συμμετοχή τους στις εκδρομές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των δικαιούχων να είναι αυξημένος περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ή το Εκδρομικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και για το επόμενο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι ήδη άλλες παροχές αποτελούν πλέον παρελθόν για τους δικαιούχους, όπως εισιτήρια για θεάματα και αγορά βιβλίων.
Εφημερίδα Γραμμή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.