Οι καλοί μας άνθρωποι σε γραμματόσημα…



«Καλέ μου άνθρωπε, βγήκα και σε γραμματόσημο....»

Εξι ακόμα έλληνες ηθοποιοί, που δεν ζουν πια, έγιναν γραμματόσημα: Πρόκειται για τη νέα Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Ελληνες Ηθοποιοί» που κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πρόκειται για πορτρέτα των ηθοποιών: Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Διαμαντόπουλος, που έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και τα προσάρμοσε σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Η καινούργια σειρά αποτελείται από έξι γραμματόσημα (30Χ38 mm). Φθηνότερος όλων ο Βασίλης Διαμαντόπουλος – το γραμματόσημο του οποίου κοστίζει 0,01 (και κυκλοφορεί σε 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα). Ακολουθούν η Ρένα Βλαχοπούλου, με τιμή 0,05 και ο Ορέστης Μακρής στην τιμή των 0,50 (και τα δύο σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα). Ακριβότερος ο Θανάσης Βέγγος (0,60, σε 500.000 αντίτυπα), η Μαίρη Άφωνη (2,47, σε 1,5 εκατομμύριο) και τέλος η Σαπφώ Νοταρά με 2,50 εύρο – σε 150.000 αντίτυπα.
Στη σειρά των «Ελλήνων Ηθοποιών» έχουν ήδη τυπωθεί, μεταξύ άλλων, σε γραμματόσημα οι Νίκος Κούρκουλος, Ντίνος
Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη, Ελλη Λαμπέτη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάνος Κατράκης, Θάνος Κωτσόπουλος, Δημήτρης Χορν,
πάντα από τον ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη.
tovima

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.