Ιδού πως γίνεται η περαίωση στους εθνικούς προμηθευτές



Έχουμε γράψει παλαιότερα για την περαίωση φορολογικών υποθέσεων ότι είναι μεγάλη ξεφτίλα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δε μπορεί κάθε φορά που λείπουν χρήματα από το ταμείο να έρχεται μια οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ανακοινώνει φορολογική αμνηστία μέσω της περαίωσης. Ετσι οι τίμιοι πολίτες και οι νομοταγείς επιχειρήσεις αισθάνονται κορόιδα που καταβάλουν τους φόρους τους κανονικά και οι φοροφυγάδες έχουν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες.

Επομένως, η περαίωση είναι ξεφτίλα, τελεία και παύλα.

Ακόμη πιο ξεφτίλα, όμως, σκάνδαλο θα λέγαμε, είναι να γίνονται περαιώσεις σε εταιρείες που έχουν «πρόσωπο» στην πιάτσα, που παίρνουν δουλειές, που καμώνονται ότι είναι εύρωστες.

Και σκάνδαλο είναι όταν αυτές οι εταιρείες ανήκουν στους γνωστούς εθνικούς προμηθευτές του δημοσίου.

Στις 2 Δεκεμβρίου, λοιπόν, η Ιντρακόμ, του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ενημέρωνε το επενδυτικό κοινό με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία περαίωσης για τις φορολογικές υποθέσεις των χρήσεων 2008 και 2009.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.1. (ιβ) του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία περαίωσης των φορολογικών της υποχρεώσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 4 του Ν.4002/2011 και των άρθρων 1-13 του Ν.3888/2010, για τις χρήσεις 2008 και 2009.

 

Το ποσό που συμφωνήθηκε είναι 160 χιλιάδες ευρώ, τα 32 έχουν ήδη καταβληθεί και η πολιτεία κάνει και 24 δόσεις στον πελάτη.

Σε ποιον, στην εταιρεία του Κόκκαλη που άλλοτε ήταν κόσμημα, που ήταν στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας. Αυτή λοιπόν η εταιρεία είχε προφανώς πολλά μαύρα σημεία στις χρήσεις 2008 και 2009 και έσπευσε να πάρει συγχωροχάρτι από το οικονομικό επιτελείο. Την ίδια ώρα λοιπόν που βάζουν στη φυλακή κάποιον γιατί δεν κατέβαλε φόρους 90.000 ευρώ, αφήνουν τον Κόκκαλη να αλωνίζει για δύο χρόνια και τον επιβραβεύουν και με το ευτελές ποσό των 160.000 ευρώ. Ούτε τα πούρα του προέδρου δηλαδή δεν κάνουν τόσο.

Κι αν για την Ιντρακόμ ενεργούν τόσο απροκάλυπτα, φανταστείτε τι έχει γίνει με άλλες εισηγμένες που έχουν τεράστια φορολογικά ανοίγματα.

Παρεμπιπτόντως, στον 9μηνο ο όμιλος Ιντρακόμ παρουσίασε πωλήσεις 386 εκατ. ευρώ.

Μήπως να μας απαντήσει ο κ. Βενιζέλος που δεν ντρέπεται να κόβει το ρεύμα σε κάποιον άνεργο που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα;

antinews

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.